SRETAN PAR, ALI...

Vjenčanje princa Princa Alberta i Charlene Wittstock: Policija mladenki oduzela putovnicu

ZAGREB - Spektakularnim koncertom grupe The Eagles u četvrtak navečer na monegaškom nogometnom stadionu, pred 15.000 ljudi, počelo je svadbeno slavlje princa Alberta i njegove odabranice Charlene Wittstock, koje se nastavilo danas civilnim obredom i još jednim velikim koncertom, zvijezde elektropopa Jean-Michela Jarrea. No, sjenu na cijelu tu glamuroznu trodnevnu svečanost kakvu Monako ne pamti već desetljećima zasigurno baca činjenica da atraktivna mlada kod sebe nema putovnicu.

Drama na aerodromu

Prema pisanju francuskog lista Le Figaro, vrhunskoj sportašici iz Južnoafričke Republike policija je zaplijenila putovnicu prije nekoliko dana, kada je Charlene saznala za, navodno, još jedno izvanbračno dijete svojeg budućeg supruga te se s aerodroma u Nici odlučila vratiti u domovinu.

Traži se nasljednik

Navode Le Figaroa, uz još dvojicu svjedoka, potvrdio je navodno i visoki policijski dužnosnik kneževine. Odvjetnik princa Alberta Thierry Lacoste te je tvrdnje, naravno, proglasio ludošću i naglasio da je sve laž. Očajnička želja za vjenčanjem princa Alberta ne čudi s obzirom na to da mu je glavni cilj rođenje legitimnog i direktnog nasljednika kneževskog trona, ali i vraćanje ugaslog sjaja njegovoj maloj mediteranskoj kneževini poznatoj po niskim porezima i kockarnicama.

Iako princ Albert već ima dvoje izvanbračne djece, na njih se ne računa kao na nasljednike jer nisu začeti niti rođeni u braku.

Kako god bilo, 33-godišnja Charlene Wittstock danas je civilnim obredom malo nakon 17 sati postala monegaška princeza, kada je kneževski par mužem i ženom proglasio vrhovni monegaški pravni službenik i predsjednik Državnog vijeća Philippe Narmino. Vavečer slijedi nastup Jean-Michela Jarrea.

A da je odustala od bijega, lijepa plavokosa princeza pokazala je još u četvrtak tijekom posljednjih probi za veliki dan, kad je pred brojnim znatiželjnicima, stanovnicima kneževine i turistima, sa svojim princom čak i zaplesala. Okupljeni su im cijelo vrijeme skandirali.

U svakom slučaju, i princ i princeza, bivša plivačka šampionka, dali su sve od sebe kako bi pokazali da je između njih sve u redu - osmijeh nisu skidali s lica, Albert nije ispuštao Charleninu ruku, a čak su se i modno uskladili elegantno odjeveni u tamne tonove. S ve se nastavilo kasnim koncertom The Eaglesa koji su u prvom setu otpjevali svoj veliki hit iz 1976. “Hotel California”.

Duga lista uzvanika

Civilno vjenčanje na kojem je vladajući klan Grimaldi u svoje redove primio novu glamuroznu članicu održano je danas, a danas slijedi i crkveno, na kojem će, uz brojne druge visoke uzvanike, biti i grof i grofica od Wesexa, Nicolas Sarkozy s Carlom Bruni Sarkozy, Naomi Campbell, Giorgio Armani, Richard Branson i tajkun Philip Green.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:52