NOVOGODIŠNJE SLAVLJE

Za dobro raspoloženje - ugasite TV

Srećom, nitko ne može našim građanima ukrasti Božić, pa ni Novu godinu. Za dobro raspoloženje dovoljno je ugasiti televizor i otići što dalje od te kutije

Konačno pravi cirkus u najluđoj noći. Čestitamo Krešimiru Dolenčiću na izboru teme za ovogodišnji doček Nove godine. Cirkus u državi, cirkus na HRT-u, pa je red da tako uđemo i u sljedeću, 2010. godinu. Ovaj vremenski i kalendarski nesporazum nazvan Nova godina i ove godine će doći i proći, ali zbog recesije može se očekivati da će daleko više zaharačenog pučanstva ostati pred sve većim ekranima.

Srećom, nitko ne može našim građanima ukrasti Božić, pa ni Novu godinu. Za dobro raspoloženje dovoljno je ugasiti televizor i otići što dalje od te kutije. Na gradske trgove ili hotele gdje će pjevati velike zvijezde uvijek spremne za gažu na crnjaka koju će dobiti od ponosnih gradonačelnika koji se natječu tko će dovući krupniju zvijezdu za vaš nepoznati iznos novca.

Zato je možda bolje ostati ispred televizora, jer gledate nešto što ste ionako morali platiti, a HRT tradicionalno ima najgledaniji novogodišnji program u regiji. Naravno, ne zna se po kojim istraživanjima, ali se zna da je čak i repriza dočeka gledanija od brojnih drugih repriza koje idu u isto vrijeme. Stoga i ne bi bilo loše kada bi se i ovaj cirkus koji se upravo unaprijed snima bio i posljednji doček koji bi se svake sljedeće godine mogao reprizirati.

A kod nas će cirkus, sigurni smo u to, potrajati i nakon što uđemo u EU. Za to nam je jamac ozbiljna konkurencija cirkusu na televiziji. To je cirkus u predizbornoj kampanji za predsjednika. On kruži cijelom Hrvatskom i mnoge će posjetiti i u sljedećoj godini. Sa scene odlazi veliki klaun i u kavezu će ostati samo dvije krupne zvjerke. Koje će to biti uvelike ovisi i o onim gledateljima koji će doći na prvu predstavu poslije Božića, 27. prosinca, i koji neće biti na skijanju u eventualnom drugom odlučnom krugu za 14 dana. Sretna vam Nova i Novi predsjednik. I ono što nas jedino može radovati bez nogometaša na SP 2010. Da Blanka konačno preskoči tih 2.10.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 13:19