SMRT ZVIJEZDE REALITYJA

ZBOGOM, 'STARI' Junak 'Zalagaonice' odrastao je u siromaštvu, vozio školski autobus kako bi prehranio obitelj, a mornarica ga je spasila od zatvora

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 26.06.2018. u 15:34

INSTAGRAM

Richard Benjamin Harrison

 

Vijest o smrti Richarda Benjamina Harrisona rastužila je obožavatelje popularne reality emisije "Zalagaonica", koja se u Hrvatskoj prikazuje na RTL2 televiziji.

Harrison, poznatiji pod nadimkom 'Stari', preminuo je u dobi od 77 godina od Parkinsonove bolesti, objavio je na Instagramu njegov sin Rick, koji je s ocem snimao spomenuti show, koji ih je pretvorio u svjetske zvijezde.

A prije nego što je 1989. godine otvorio zalagaonicu u Las Vegasu, pokojni Richard Benjamin živio je i više nego skromno. Rodio se u siromašnoj obitelji u Danvilleu u Virginiji, a kako bi pomogao obitelji s financijama, sa samo 14 godina počeo je voziti školski autobus.

Nikad nije maturirao, a kao mladić imao je i problema sa zakonom. Naime, nakon što je uhvaćen u krađi automobila, sudac mu je, u zamjenu za izdržavanje zatvorske kazne, ponudio alternativu - da se priključi američkoj mornarici, što je 'Stari' i napravio, a u službi je na kraju ostao punih 20 godina.

Harrison je od 1960. bio u braku s Joanne Rhue, koju je upoznao na seoskome plesu, a osim Ricka, dobio je još dva sina i kćer Sherry, koja se rodila s Downovim sindromom, ali nažalost, djevojčica je preminula kad joj je bilo samo šest godina.

- Bio je moj najveći junak i zahvalan sam što sam imao tako cool tatu... Znam da je dodirnuo srca mnogih i pokazao kako treba voljeti i cijeniti svoju obitelj - napisao je Richardov ožalošćeni sin Rick na društvenoj mreži Instagram.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo