BLJEŠTAVILO BOJA

‘Hrvatski Christian Lacroix’ Juraj Zigman uredio trgovinu s cipelama

Prva kolekcija za Peko bila je odlično primljena pa smo nedavno predstavili i novu, rekao je dizajner Juraj Zigman
Zagreb, 160610.Otvaranje novo uredjene trgovine cipela Peko na uglu Gunduliceve i Masarykove ulice, interier uredio dizajner Juraj Zigman.Na slici: dizajner Zigman sa hostesama u preuredjenoj trgovini cipela.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

ZAGREB - Juraj Zigman, mladi dizajner iz Kostrene, nedavno je u svom prepoznatljivom koloritu uredio novu zagrebačku trgovinu cipela slovenske tvornice obuće Peko te bezlične bijele zidove oživio bojama i zanimljivim dizajnom.

- Oduvijek sam želio svoje modne crteže prenijeti u prostor, ali prije nisam nikako našao vremena da to i napravim. Želio sam da prostor bude drukčiji, veseo i pozitivan, a ne siv i bezličan. Modni kreatori već stoljećima spajaju modni dizajn s arhitekturom pa sam se i ja odlučio okušati u tome - rekao je Zigman.

Mladi dizajner zadnjih godina pobire samo pohvale za svoj rad te je stekao i titulu “enfant terriblea” hrvatske mode, a svojom otkačenom, šarenom kolekcijom obuće kreirane za Peko oduševio je gotovo sve pripadnice ljepšeg spola.

- Prva kolekcija je bila odlično primljena, pa smo nedavno predstavili i novu koja je potpuno drukčija od prve. Ovaj put smo se odlučili potpuno prilagoditi željama kupaca pa smo visoke potpetice zamijenili nižim petama. Čak je i paleta boja drukčija, prevladavaju tamnoplava, bordo i smeđa, što je novost za mene jer dosad nisam koristio te boje u svom dizajnu - kaže 25-godišnji dizajner. Peko u Hrvatskoj ima čak 54 trgovine te je najjači maloprodajni lanac obuće u Hrvatskoj, a dizajnerski modeli dostupni su po cijeni od 500 pa do gotovo dvije tisuće kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:35