NOVI PORAZ VUKOVA

Cibona nemoćna i protiv Siene, igrači prekinuli štrajk!

 Drago Sopta / Cropix

Porazom od Siene (66-82), koji ni izbliza nije onako teško pao kao onaj prije godinu dana (40-85), Cibonini igrači obilježili su izlazak iz trodnevnog štrajka. Uz debitantske minute 17-godišnjeg Stipe Krstanovića i još jednu odličnu predstavu Leona Radoševića, to je bila jedina dobra vijest pod Tornjem.

Ponuda koja se ne odbija

Loše vijesti ne prestaju dolaziti, iako su posljednji događaji u klubu i oko njega dali naslutiti da je Cibona “na putu prema putu izlaska iz krize”. Egzodus iz svlačionice ne prestaje.

Nakon Delaša i Johnsona, otišao je i Drago Pašalić. Nova destinacija mu je ukrajinski Azovmaš, s kojim će se Cedevita boriti za prolaz u drugi krug Eurokupa.

Centarska linija je sve tanja, sav posao pada na ionako već preopterećena leđa Leona Radoševića.

- Znam da će biti onih koji će mi zamjeriti, ali ja od košarke živim, a ovo je bila ponuda koju nisam mogao odbiti - rekao je Pašalić nakon utakmice koju je odgledao iz fotelje na parketu.

Trener ništa nije znao?

Donedavni suigrači ništa mu nisu zamjerili, ali Zdravko Radulović jest.

- Ono što valja, to ostaje. U svakom smislu. On barem nije k’o onaj koji se javio s parkirališta. Došao je i pružio ruku, ali to ga ne opravdava.

“Onaj s parkirališta” je Mario Delaš. I njega, kao i Pašalića, zastupa agencija XL. Baš kao i trenera, što cijeloj priči daje čudan ton.

Ako Radulović o odlascima ništa nije znao, onda je njegov odnos s agencijom vrlo loš. Čak bi se dalo zaključiti da mu ljudi koji su ga doveli, sad izvlače tepih pod nogama. Ako je znao, onda je vrlo dobro odglumio razočaranost.

‘Štrajk je gotov, čekamo sanaciju’

Bojan Bogdanović:

- Dobro smo se držali, dok smo imali snage. Zbog štrajka nismo imali pravu pripremu za utakmicu, ali smo znali da igraju čvrstu obranu. Proteklih dana sam se uglavnom odmarao. Prenijeli su nam Bandićevo obećanje o sanacije i ovime je štrajk završen. Vraćamo se normalnom treniranju. Ne zamjeram Pašaliću na odlasku. Svatko se za sebe brine.

Leon Radošević:

- Mrtav sam, ne mogu hodati. Sve nas je manje i fizičkisam potpuno iscrpljen jer sam jedini centar. Nadam se da će najavljena sanacija krenuti uskoro i da bi se kroz nju mogao nabaviti još jedan centar. Nadam se i da će Lalić što prije početi igrati, zasad je samo “haklao” s nama. Zasad imam strpljenja, ali ako se na Skuptštini ništa ne riješi onda ću i ja planirati odlazak. (hsl)

Euroliga, 8. kolo (srijeda):

Skupina C:

Cibona – Siena 66-82

Redoslijed: 1. Siena 7-1, 2. Fenerbahçe 6-1 (-1), 3. Barcelona 5-2 (-1), 4. Cholet 3-4 (-1), 5. Lietuvos Rytas 1-6 (-1), 6.Cibona 0-8

Skupina D:

CSKA – Valencia 73-63

Armani Jeans – Efes Pilsen (kasnije)

Redoslijed: 1. Panathinaikos 5-2 (-1), 2. Olimpija 5-2 (-1), 3. Efes Pilsen 4-3 (-1), 4. Armani Jeans 3-4 (-1), 5. Valencia 3-5, 6. CSKA 2-6

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 19:48