HRVATSKI OPROŠTAJ

Joke: Nitko nam nema što zamjeriti

Obojica izbornika hvale svoje igrače, a Ivković je svoje prozvao herojima
 AP

Hrvatska se oprostila od SP-a u osmini finala. I Joke Vranković se upisao u galeriju hrvatskih izbornika koji su nokaut-utakmice gubili u posljednjim sekundama. Unatoč tome, na njegovom licu nije se moglo vidjeti koliko je utučen.

- Teško je ovako izgubiti, ali mislim da smo kao momčad pružili maksimum. Tomas je odradio sjajan obrambeni posao. Cilj nam je bio zatvoriti njhove playmakere i četvorke, i to nam je uspjelo. Uz to, igrali smo i sa skraćenom rotacijom.

Vranković je koristio samo osmoricu igrača.

- Mislio sam da ovu utakmicu moraju izvući ti igrači koji su označeni kao nositelji.

Iako je dvojio oko posljednjeg dosuđenog prekršaja, nije imao zamjerke na suđenje.

- Da smo imali ovakvo suđenje sa Slovenijom, jamčim da bismo pobijedili u toj utakmici.

• Možda bi onda drugačije odigrali i protiv Brazila?

- Ovo je mlada momčad, nije floskula. Ako sad nećemo istrpiti Tomića i Bogdanovića, onda nećemo ni u Litvi imati pravo od njih tražiti određenu reakciju. Ne bježim od toga da smo igrali slabo protiv Brazila, ali to je bila samo jedna utakmica od svih službenih i pripremnih koje smo igrali. I to je dio sazrijevanja ove momčadi. Pokazali smo karakter i izvukli se iz toga. Teško je kad ovako izgubiš utakmicu, ali mislim da nam za utakmicu protiv Srbije na želji i igri nitko nema što zamjeriti.

Pobjednički izbornik Dušan Ivković nije se puno bavio suparnikom, osim što je spomenuo da se “moralo igrati svih 40 minuta da bi se pobijedilo odličnu momčad kao što je Hrvatska”. Dalje se Ivković posvetio samo svojoj momčadi.

- Igrali smo na visokoj razini, a neki su bili slabiji zbog umora. Nikad nisam davao igračima opravdanje u umoru, ali igrali smo tri teške utakmice u četiri dana i još putovali.

Ivković je imao jasnu viziju što treba napraviti u neizvjesnoj završnici.

- Akcija je bila da se izvuku dva najbolja šutera slobodnih bacanja, ali Rašić se oslobodio i pogodio. On je stekao iznimnu sigurnost u izvođenju slobodnih bacanja u završnici. Poslije svega, mogu samo reći da su moji igrači heroji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:40