FALIO MU RADOŠEVIĆ

Vranković: Ukić će ići na EP i tamo ćemo biti još jači

Kad smo odigrali slabo, ja nisam bježao od toga, jasno sam rekao da smo igrali slabo protiv Brazila, rekao je Vranković
 AP

Joke Vranković vratio se u nedjelju u Hrvatsku. Kaže, ne čita što se sve govori o njemu, gleda rasplet SP-a i sažima dojmove onoga što je napravio s Hrvatskom. Za neke premalo, za neke realno. Za neke je realno bilo premalo, jer on, kao, nije niti mogao bolje. Ukupno, Joke Vranković je kod mnogih predmet spora. Javnost je očekivala više samokritike, kako od vas tako i od čelnika HKS-a?

- Kad smo odigrali slabo, ja nisam bježao od toga, jasno sam rekao da smo igrali slabo protiv Brazila.

Znači, mislite da je slabo, iz vaše perspektive, bilo samo protiv Brazila. Ostalo je bilo dobro?

- Možemo razgovarati od situacije do situacije. Je li stvar u pripremama ili u turniru. Ako je riječ o SP-u, onda ću reći da smo Iran i Tunis dobili rutinski, bez veće potrošnje, u drugim poluvremenima smo mogli i spustiti brzinu, sa Slovenijom i Srbijom, koje su i kroz turnir pokazale svoju kvalitetu, ne samo protiv nas, odigrali smo u našoj optimalnoj moći, od kvalitete nadalje. Amerikanci su kvalitetniji od nas.

Roko Ukić je na koncu dao vrlo depresivan intervju?

- Nisam pročitao, ali reći to ovako. Roko je vrlo emotivan, odradio je vrlo emotivno i srčano cijelo ovo ljeto s reprezentacijom i žao mi je što mu se dogodila ozljeda jer bi zablistao u punom sjaju. I prije te ozljede funkcionirao je sjajno, zbog tog razloga možda je SP odigrao ispod razine na kojoj je mogao biti.

Ukić je ostavio otvorenom mogućnost da se sljedećega ljeta zbog svih frustracija neće pojaviti u reprezentaciji. Hoće li Ukić biti u Litvi?

- Uopće ne sumnjam u to da će Ukić biti na EP-u sljedeće godine.

Zamjerate li vi sebi štogod, jeste li mogli neke stvari raditi drukčije, što biste promijenili da danas idete na SP?

- Zamjeram si što nisam inzistirao na Leonu Radoševiću. Napravio bih s njime još i više posla za Litvu. No, zbog promocije naše košarke ostavio sam ga u reprezentaciji U-20 na EP-u gdje se ozlijedio.

Koliko Hrvatska uz neke promjene, poput Radoševića, oporavljenika Baraća ili Rozića može i mora biti bolja već sljedeće godine?

- Ako nas poštede ozljede, ako svi ovi budu na broju, ako nastave rasti ovi igrači koje smo uveli u reprezentaciju, pa i nositelji, čini mi se da ćemo samo kad se okupimo biti 30, 40 posto jači. Prije nego krenemo u pripreme.

Kad biste morali ocijeniti SP, koju biste nam ocjenu dali?

- Bilo mi je važno da se plasiramo u drugi krug i da utakmicu za ući u osam odigramo najbolje što možemo. Obje smo te situacije odradili korektno i pošteno. Sigurno to iziskuje prolaznu ocjenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 16:20