NBA DOIGRAVANJE

VIDEO: MEMPHIS IZBACIO OKLAHOMU, MIAMI RIJEŠIO BULLSE Thunderi nemoćni bez Westbrooka

Miami je u svojoj American Airlines Areni pobijedio Chicago Bullse s 94-91 i riješio polufinalnu seriju, iako je u drugom poluvremenu gubio i 11 razlike
 AFP

Poznati su prvi sudionici konferencijskih finala NBA lige. Na Istoku su to aktualni prvaci, košarkaši Miamija, a na Zapadu Memphis…

Miami je u svojoj American Airlines Areni pobijedio Chicago s 94-91 i riješio polufinalnu seriju s 4-1 u svoju korist. Gubio je Heat s 11 koševa razlike u drugom poluvremenu, na ulazu u posljednju četvrtinu je bio na minus osam (77-69), ali u odlučujućim je trenucima ponovno imao LeBrona Jamesa i Dwyanea Wadea koji su povukli momčad do pobjede.

Wade je nakon treće četvrtine otišao u svlačionicu na kratak tretman bolnog koljena, a nakon što se vratio bio je kao nov. Odigrao je sjajnu posljednju dionicu, a posebno je dojmljivih bilo 45 sekundi tijekom kojih je ubilježio blokadu, defenzivni i ofenzivni skok te koš. Zaključio je dvoboj s 18 koševa, pet skokova i šest asistencija. James se, pak, istaknuo s 23 poena, sedam skokova i osam asistencija.

Kod gostiju je sjajan bio Carlos Boozer s 26 koševa i 14 uhvaćenih lopti, a Nate Robinson mu se priključio s 21 poenom i šest asistencija. U završnim sekundama Robinson i Jimmy Butler su promašili trice kojima su mogli donijeti Bullsima produžetak. Zanimljivo je spomenuti da je Chicagu ovo bila 99. uzastopna utakmica u kojoj je bio bez ozlijeđenog Derricka Rosea, MVP-a 2011. godine.

Miami će u konferencijskom finalu igrati protiv boljeg iz okršaja Indiane i New Yorka (Pacersi vode s 3-1 u seriji). Tko god im, međutim, bude suparnik, prvaci će biti favoriti: od posljednjih 48 utakmica u ligi, slavili su u 45!

Memphis je u Oklahoma Cityju bio bolji od domaćeg Thundera s 88-84 i dobio seriju s 4-1, te se prvi put u klupskoj povijesti plasirao u finale Zapadne konferencije. Ozljeda prvog playmakera Russella Westbrooka pokazala se velikim problemom za Oklahomu, a u petoj utakmici serije je zakazao i trostruki najbolji strijelac lige Kevin Durant. Završio je dvoboj s 21 košem, ali uz šut 5-21, njegov treći najlošiji u utakmicama doigravanja. Uz to, šest sekundi prije kraja je promašio šut za izjednačenje nakon čega su gosti zaključili priču.

Kod Grizzliesa je briljirao Zach Randolph s 28 koševa i 14 skokova, a Mike Conley mu se pridružio s 13 poena i 11 asistencija. Memphis će u finalu konferencije igrati protiv boljeg iz serije između San Antonija i Golden Statea (Spursi vode s 3-2).

NBA doigravanje, konferencijska polufinala:

Istočna konferencija

Miami - Chicago 94-91 (James 23k, 8a, Wade 18k / Boozer 26k, 14s, Robinson 21k)

Miami je dobio seriju s 4-1

Zapadna konferencija

Oklahoma City - Memphis 84-88 (Durant 21k, 8s, Ibaka 17k, 8s / Randolph 28k, 14s, Conley 13k, 11a)

Memphis je dobio seriju s 4-1

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:15