NBA PLAYOFF

VIDEO: WARRIORSIMA POBJEDA U TRILERU Ni 44 poena LeBrona Jamesa nisu spasila Cleveland

Općenito, duža klupa momčadi iz Oklanda biti će ključna u ovoj seriji, budući da Cavsi em pate od ozljeda, em nemaju tu širinu koju ima Golden State.

LeBron James ipak ne može sam. Najbolji igrač na planeti (čast svima, ali nitko ne utječe na igru kao on) u prvoj utakmici finala NBA lige zabio je 44 poena, uhvatio osam skokova i 6 puta dodao za koš. Sve to, da bi na kraju produžetka u zaglušujuće bučnoj Oracle areni opet slavili Warriorsi, rezultatom 108-100.

Nije počelo sjajno za domaću momčad - pred kraj prve četvrtine gosti iz Clevelanda imali su i 14 poena prednosti. No, LeBron je nakratko izašao iz igre, a priliku su iskoristili rezervni igrači Warriorsa koji su izdominirali kolege iz Cavsa te približili rezultat na par poena razlike. Općenito, duža klupa momčadi iz Oklanda biti će ključna u ovoj seriji, budući da Cavsi em pate od ozljeda, em nemaju tu širinu koju ima Golden State. Samo u ovoj utakmici su rezerve Warriorsa ubacile 34 poena naspram 9 poena J. R. Smitha koji je jedni koji je nešto pogodio, a da je ušao s klupe gostujuće momčadi (i to uz siromašan šut od 3/13).

U drugom dijelu nijedna momčad se nije uspjela značajnije odvojiti te se na kraju sve svelo na ključne igrače i njihovu mogućnost da pogode zadnji koš. No, prvo je Irving rijetkom blokadom zaustavio prodor Curryja 24 sekunde prije kraja, da bi LeBron promašio šut za pobjedu preko Iguodalae, što ni očajnički pokušaj Schumperta nije popravio.

U produžetku je sve neizvjesnosti brzo nestalo - Cavsi su promašili prvih osam šuteva, 12 ukupno i Warriorsi su pred svojim navijačima prvi 'pustili krv' u finalnoj seriji te poveli sa 1-0.

'Bilo je to klasičnih pet minuta koje su nam trebale za pobjedu' - rekao je prvi strijelac Warriorsa Curry nakon produžetka. MVP sezone ubacio je 26 poena uz šut iz igre 10/20, a dodao je i osam asista u pobjedi. Najveću pomoć imao je u svojem 'bratu po mrežici' Klayu Thomsponu, koji je ubacio 21 poen uz 6 skokova.

S druge strane LeBronu je sekundirao ozljeđeni Irving koji je stisnuo zube i ubacio 23 poena uz 7 skokova i 6 asista, ali i napustio teren šepajući... Probleme Clevelanda na kraju utakmice je najbolje opisao trener Blatt: 'Moramo učiniti više toga oko LeBrona'. Bez Love-a, s nezalječenim Irvingom - neće im biti lako.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:56