BLOKIRAN RAČUN

Zadar pred ispadanjem iz Kupa!?

Košarkaški je velikan na koljenima zbog velikih dugova prema igračima
Zadar, 121010.Dvorana Kresimira Cosica .Kosarkaska utakmica izmedju Zadra i Olimpije.Na fotografiji : Jakov Vladovic u napadu.Foto : Vladimir Ivanov / CROPIX
 Vladimir Ivanov / CROPIX

ZADAR - Stanje u Košarkaškom klubu Zadar krajnje je dramatično, informira direktor kluba Zdenko Mičić. Zadar je pred ispadanjem iz Kupa Krešimira Ćosića, ako klub ne postigne sporazum s igračima ili im se ne isplate dugovanja, pravo nastupa neće imati igrači koji su ove sezone pristigli u zadarske redove. Ima ih podosta, Jakov Vladović, Chester Mason, Brandon Brown, Mario Dundović, Ive Ivanov, Marko Ramljak.

Račun zadarskog kluba je blokiran, a neisplaćeni igrači obratili su se Arbitražnoj komisiji HKS-a. Tomislav Ružić i Rok Stipčević postigli su dogovor s upravom Zadra o dinamici isplate, međutim, zapelo je kod gruzijskoga reprezentativca Vladimera Boise .

Kako isplatiti Boisu?

- S njim smo razgovarali u Ljubljani, ponudili mu iznos rata koje bismo mu u razumnom roku mogli isplatiti. Boisi to nije odgovaralo. I dalje pregovaramo, ali sad se pojavio novi problem. Naime, zbog izmjene u platnom prometu Fine klub je u blokadi, pa tako ako na računu kojim slučajem i imamo novac, ne bismo u zadanom vremenu mogli ispuniti svoju obvezu. O svemu smo obavijestili nadležne u HKS-u i nadamo se nekom rješenju. U suprotnom ćemo biti primorani igrati s kadetima i juniorima ili otkazati utakmicu s Dubravom u četvrtak, što nikako ne želimo jer znamo što znači igrati Kup Krešimira Ćosića - kazao je direktor Zadra Zdenko Mičić.

U HKS- u su svjesni ozbiljnosti situacije, međutim pravila igre se moraju poštivati, pa ako Zadrani odustanu od natjecanja, čeka ih novčana kazna od 15.000 kuna.

Duguju i pregovaraju

- Bila bi to prava blamaža, ali i šteta za nas i njih kojima je Krešo idol. Znam da se na sve načine trude kako bi problem riješili, pa valja sačekati do četvrtka kad je zakazana utakmica - rekao je Josip Bilić, povjerenik za natjecanje HKS-a.

Čudno je da Zadar unatoč dugovanjima bivšim igračima dovodi nove, pa je tako nedavno došao Chester Mason, u tijeku su pregovori s Juricom Žužom. Jasno, oni koji čekaju da im se isplati dug ne moraju imati razumijevanja. Štoviše, i unutar momčadi se šuška kako im je plaća ‘želja pusta’, a sve to uoči NLB ogleda sa Zagrebom već danas (utorak) u 20.15 sati u Višnjiku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 03:43