BORBA ZA PRVAKA

ZAGREB I CEDEVITA Nismo htjeli ‘kamilicu’, sad imamo rat!

Pritisci dolaze sa svih strana, tako da nas danas čeka još napetija i nervoznija utakmica nego što je bila ona u Trnskom
 Damir Krajač/Cropix

Zagreb - Danas (20.15) u Sutinskim vrelima Hrvatska će možda dobiti četvrtog košarkaškog prvaka, nakon što su to u prošlosti bili Cibona, Zadar i Split. Za to bi Zagreb i treći put zaredom trebao pobijediti Cedevitu.

Previše se zakuhalo

Prije tjedan dana u istoj je dvorani odigrana prva utakmica u kojoj je Cedevita pala bez pravog otpora. U Trnskom se zakuhalo. Iskrilo je na parketu i oko njega, ostali su sudački repovi, zbog kojih je sazvana izvanredna konferencija za novinare. Pritisaka koliko hoćeš, sa svih strana.

- Nakon prve utakmice novinari su pričali o kamilici, sad kad se zakuhalo, odjednom je svega previše - rekao je kapetan Cedevite Marino Baždarić, naglašavajući da među igračima nisu ostali nikakvi repovi nakon drugog dvoboja.

- Ostale događaje niti smijem, niti želim komentirati.

Iz dana u dan događaji s druge utakmice dobivaju sve veću dimenziju. Medijski istupi gledaju se iz različitih kuteva, iz običnog nezadovoljstva suđenjem iščitavaju se sukobi moćnih (Zagreb i potpredsjednik Tomislav Karamarko) i bogatih (Cedevita i Emil Tedeschi). Moćni su trenutačno daleko bliže konačnom cilju, naslovu hrvatskog prvaka i plasmanu u Euroligu.

Izolirat ću igrače

- To je najbolji, ali i najgori rezultat. Imamo 2-0, ali se moramo ponašati kao da se radi o jednoj utakmici koja o svemu odlučuje. Tih 40 minuta bit će dosta napeto, protkano svime što se događalo nakon posljednje utakmice - rekao je trener Zagreba Ivica Burić, koji je istup čelnika suparničkog tabora doživio isključivo kao pritisak uoči treće utakmice.

- Neću dopustiti destabilizaciju igrača. Moram zaštititi svoju momčad, pokušat ću ih izolirati. Moramo biti trijezne glave, snažnog i hrabrog, ratničkog srca - poručio je Burić.

Iz Sutinskih vrela poručuju da treća utakmica neće biti posljednja.

- Ako netko misli da smo pokleknuli, vara se. Moramo se vratiti. Ne smijemo dopustiti Zagrebu da podigne trofej u našoj dvorani - rekao je Damjan Rudež.

Druga utakmica je otvorila pitanje: kako zaustaviti Luku Žorića?

- Teško. Ne paše nam. Vrhunski je igrač. Važno je limitirati druge. Treba nam više raspoloženih igrača - kaže Marino Baždarić.

Zagreb će biti bez ozlijeđenog Babića, ali Burić je najavio mogućnost povratka Marija Kasuna.

- Velika je mogućnost da će nam pomoći s nekoliko minuta.

U Cedeviti vjeruju da bi igrom kao na drugoj utakmici mogli izboriti još jedan dvoboj u Trnskom.

- Većim dijelom to je bio model kako trebamo igrati. U srijedu nije bilo dovoljno, vidjet ćemo hoće li biti u subotu - poručio je Baždarić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:49