DERBI NA MAKSIMIRU

'AKO MOJE IGRAČE NE ZANIMA DINAMO, ONDA NEKA SE BAVE BALETOM' Ivković uoči derbija

 Tom Dubravec / CROPIX

Za Lokomotivinu sezonu iz snova krivac je kvalitetna svlačionica, mudra selekcija i trener koji zna svoj posao, a uz to je i gladan dokazivanja... No, zasluge nosi i ta atmosfera na koju često nailazimo na Kajzerici. Opušteno i veselo. Jer, teško da ćete negdje naići na scenu da glavni trener nosi lopte s treninga ili da direktor kluba dočekuje novinare čupajući korov iz zemlje trening-kampa! A upravo smo tako zatekli Božidara Šikića, glavnog i odgovornog u projektu Lokomotiva.

U pauzi između hortikulturalnih zahvata, Šika će razmijeniti nekoliko riječi s trenerom, dobaciti koju riječ podrške igračima ili prionuti rješavanju organizacijskih problema oko utakmice finala Kupa.

Ipak, prije Hajduka, na Kajzerici se moraju usredotočiti na Dinamo. Ulica je već zaokružila “dvojku” (Dinamo je gost) što je dodatna motivacija za Lokomotivu, ali uteg je činjenica da je pola Ivkovićeve svlačionice na tretmanima kod klupskih liječnika...

- Neće biti Antolića koji ima problema s koljenom i slomljenu ruku, Barbarića kojeg muči gležanj i Kramarića koji ima problema s aduktorom - otkrio je Ivković.

Dakle, protiv lidera prvenstva bez kičme momčadi...

- Ne brinite. Ima tko će ih zamijeniti. Da nemam tako širok kadar ne bismo bili tu gdje jesmo - reći će trener Lokomotive koji ne krije da je posebno motiviran na svoj Dinamo, a takvo duševno stanje pokušati će prenijeti i na svlačionicu.

- Njima ne treba dodatni motiv za Dinamo. Iako, oni se meni moraju dokazivati svakodnevno na treningu i utakmicama jer to im je profesija. A ako ih dvoboj s Dinamom posebno ne motivira, onda neka se dečki počnu baviti baletom. Očekujem da odigraju utakmicu života i otkinu Dinamu barem bod koji bi nam osigurao 2. mjesto na ljestvici - zaključio je trener Lokomotive.

Inače, cjelokupna momčad i stručni stožer Lokomotive u petak će nazočiti ispraćaju Ivana Turine na groblju Miroševac (13.30 sati). Prije toga održat će se komemoracija u Loži Maksimir u 11 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:54