OZLJEDA NA OZLJEDU

Ako ovaj nema dopunsko, onda je u problemima: Ovo je najveći pehist svjetskog nogometa

Abou Diaby
 foto: Lintao Zhang / Getty / Getty Images

Francuski veznjak i bivši nogometaš Arsenala, Abu Diaby vjerojatno je najveći pehist svih vremena kada su ozljede u pitanju. Francuz je bio označen kao veliki potancijal i legitimni nasljednik legendarnog Patricka Vieire, ali nikada nije do kraja uspio pokazati svoje nogometno znanje u čemu su ga spriječile brojne ozljede koje su ga pratile za života u Londonu.

Diaby je u Arsenalu proveo dugih devet godina, ali je pritom upisao samo 124 nastupa, a glavni razlog bile su učestale povrede, točnije njih više od 40.

Prošle je godine Diaby napustio redove Topnika i prešao u Marseille, ali navike su ostale iste. Tek što se vratio na teren nakon duže pauze, Francuz se ponovno povrijedio.

Naime, Diaby je započeo susret između Marseillea i Nantesa, što mu je drugi uzastopni, nešto što mu nije pošlo za nogom još od veljače 2013. godine. Ipak, po nesreću za Diabyja, u 67. minuti je morao napustiti teren zbog nove povrede. Prve prognoze govore kako ozljeda ne bi trebala biti teže prirode, ali ako je suditi po ranijim slučajevima, ništa nije sigurno.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:00