OTVORENA NOVA FRONTA

ANCELOTTI POLUDIO NA BLATTERA 'Taj čovjek samo priča gluposti, a nemoguće ga je ušutkati!'

Nakon što je predsjednik Fife ocijenio da bi najprestižniji individualni trofej trebao pripasti Manuelu Neueru, Ancelotti je poručio Blatteru da se prestane baviti temama u koje se ne razumije
 AFP

Carlo Ancelotti nije trener koji se često upušta u medijska prepucavanja, ali kada je čuo što Sepp Blatter ima reći o kandidatima za Zlatnu loptu, nije se mogao suzdržati.

Nakon što je predsjednik Fife ocijenio da bi najprestižniji individualni trofej trebao pripasti Manuelu Neueru, kao najzaslužnijoj figuri što je Njemačka postala svjetski prvak, Ancelotti je poručio Blatteru da se prestane baviti temama u koje se ne razumije.

Ma, kakav Neuer

- Iznenađen sam komentarima Fifina čelnika, ali on ionako može govoriti što god ga volja. Tu ne možemo puno napraviti jer je gospodina Blattera nemoguće ušutkati. Njegov komentar o Neueru je besmislica - odgovara Ancelotti.

Prema mišljenju 55-godišnjeg trenera ne postoji ni najsitnija dilema u čije će ruke otići Zlatna lopta. - O toj nagradi ljudi obično počnu razgovarati mjesecima prije svečane ceremonije. No ove godine zaista nemamo o čemu raspravljati. Ako je Ronaldo lani slavio ispred igrača kao što su Messi i Ribéry, onda nema sumnje da će nagradu osvojiti i ove godine, nakon što je s Realom osvojio toliko važnih titula i zabio toliko golova - uvjeren je Talijan.

Blatter je u utorak, prilikom predstavljanja logotipa za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018., priznao i kako je dodjela Zlatne lopte Lionelu Messiju za najboljeg pojedinca na SP-u u Brazilu bila promašaj.

Pogriješili s Messijem

- Mislim da je tamošnja komisija napravila pogrešku. Iznenadio sam se kad su mi uručili svoju odluku. Rekli su mi da su u obzir uzeli samo 10 igrača koji su nastupili u finalu - rekao je 78-godišnji Švicarac.

Premda se u zadnje vrijeme široko zaobilaze, zanimljivo je da Blatter i čelnik Uefe Michel Platini imaju isto mišljenje oko Zlatne lopte koja će se dodijeliti 12. siječnja. Platini također tvrdi da bi priznanje trebalo završiti u vitrinama nekog Nijemca.

- Ja neću glasati, ali princip je da se u godini Svjetskog prvenstva nagrada uruči igraču koji je tamo iskočio. Dakle, mora biti Nijemac. No s druge strane, Messi je 2010. osvojio trofej iako je na SP-u odigrao prosječno. Ništa nije sigurno - ustvrdio je Francuz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:37