DRAMA NA POLJUDU

Ante Vukušić nije siguran želi li u Pescaru

U čertvrtak ujutro na Poljudu se odvijala prava mala drama, i to zbog transfera Ante Vukušića u Pescaru. Talijanski klub je u srijedu navečer Hajduku poslao službenu ponudu s uvjetima o kojima smo već pisali, a riječ je o 3,8 milijuna eura odštete za mladog napadača. Uz dodatak da se taj iznos dijeli u omjeru 70:30 u korist kluba u odnosu na igrača.

S time su u Hajduku nakon svih razgovora i dogovora bili zadovoljni, ali za brzu realizaciju transfera trebalo se dobiti i pristanak 21-godišnjeg Sinjanina. I tu je situacija zapela. Vukušić se počeo premišljati oko odlaska preko Jadranskog mora i odlučio je uzeti nekoliko sati za razmišljanje, sve do kasno sinoć ili jutros. Naravno, sve svoje obveze je ispunio kao da se ništa ne događa, došao je na obavezni ručak, bio na sastanku momčadi i trenera na kojem je Mišo Krstičević igrače pripremao za utakmicu s Osijekom te je na koncu odradio poslijepodnevni trening.

Iz kojeg razloga se najboljem igraču Bijelih nije žurilo donijeti odluku, nije poznato, čelnici kluba uvjeravali su ga da je ponuda dobra i da su zadovoljni visinom odštete koja pripada Hajduku. Poznato je da je u financijski teškim vremenima Bijelima svaki novac dobrodošao, prodaja Vukušića neminovnost je zbog preživljavanja kluba. Ali Vukušić je poželio i od kluba dobio svojevrsni time-out, želeći u miru razmisliti koliko mu je dobar odlazak u klub koji se tek vratio u Serie A , naročito u situaciji kada s Hajdukom postiže dobre rezultate koji bi mu u budućnosti mogli donijeti i unosniji transfer. Tim više što je opet pozvan u reprezentaciju, što mu je dodatni znak da bi mu cijena mogla porasti.

Što se pak tiče njegovih osobnih uvjeta u Pescari, teško je za vjerovati da bi oni mogli biti razlog nećkanja, Talijani mu nude višestruko veća primanja nego što ima na Poljudu. U svakom slučaju, prelazak najboljeg strijelca Bijelih u Serie A jučer je odgođen, iako na Poljudu vlada uvjerenje da će mladi napadač na koncu završiti u Pescari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. svibanj 2024 11:12