EDUARDO PROMAŠIVAO

Arsenal s pola snage slavio protiv Tottenhama

Topnici su sa dva brza gola pred kraj poluvremena lako slomili otpor Spursa i slavili 3-0
Arsenal's Robin van Persie celebrates after scoring his sides 3rd goal during the English Premier League soccer match between Arsenal and Tottenham Hotspur at the Emirates Stadium in London, Saturday Oct. 31, 2009. (AP Photo/Akira Suemori) ** NO INTERNET/MOBILE USAGE WITHOUT FOOTBALL ASSOCIATION PREMIER LEAGUE (FAPL) LICENCE - CALL +44 (0)20 7864 9121 or EMAIL [email protected] FOR DETAILS **
 AP

LONDON - Bez očekivanog otpora nogometaši Arsenala su, praktički ne oznojivši se, došli do pobjede (3-0) nad Tottenhamom u gradskom derbiju 11. premierligaškog kola na Emiratesu.

Tottenhamov reprezentativac Ledley King izravan je krivac za sva tri pogotka Arsenala, a Harryju Redknappu na ovoj se utakmici ozlijedio novi stoper: Kamerunac Sebastien Bassong (zadnja loža).

Sve je riješeno odjednom, unutar svega 49 sekundi pri kraju prvog poluvremena. Najprije je, nakon oštrog ubacivanja Sagne s desne strane, vrškom kopačke loptu u mrežu s prve vratnice majstorski poslao Robin van Persie.

Traljavo izvedenu akciju s centra gostiju presjekao je Van Persie, dao loptu Fabregasu, koji je u solo-prodoru prošao trojicu suparničkih nogometaša i s vrha 16-erca matirao Heurelha Gomesa.

Na 3-0 povećao je Van Persie opet na asistenciju Sagne. Prizemno su ubacivanje s desne strane promašili i Gomes i King. Prethodno je Assou-Ekotto opasno uklizao u noge Eduardu da Silvi, čemu je slijedila Sagnina asistencija za gol. Hrvatski se napadač, srećom, odmah pridigao i nastavio utakmicu.

U igru je ušao u 37. minuti umjesto ozlijeđenog (prepone) Nicklasa Bendtnera. Propustio je dva zicera u drugom poluvremenu. Igrao je veći dio vremena na desnom krilu, da bi se na lijevo prebacio nakon što je iz igre izašao Aršavin.

Vedran Ćorluka odigrao je 86 minuta u redovima gostiju, za koje Niko Kranjčar nije ulazio s klupe.

Tottenhamu je ovo bio drugi vezani poraz ove sezone. U prošlom su kolu izgubili u Londonu od Stokea. Ranije su ih uzastopno pobijedili Chelsea i Manchester United.

Premiership, 11. kolo:

Arsenal – Tottenham 3-0 (Van Persie 42, 60, Fabregas 43)

Redoslijed: 1. Chelsea 24 (-1), 2. Arsenal 22 (-1), 3. Manchester United 22 (-1), 4. Tottenham 19, 5. Liverpool 18 (-1)...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 10:47