PODSJETIO GA NA BRAZIL

BAHATOST SLAVNOG GOLMANA 'Poštujem Messija, ali ću mu pokazati tko je gazda'

Uoči prve utakmice polufinala Lige prvaka vratar Bayerna Manuel Neuer izjavio je da će pokazati najboljem igraču Barcelone Leu Messiju tko je gazda.

"Jako poštujem Messija i sve što je ostvario, ali kad izađemo na teren treba pokazati autoritet i tko je gazda. To sam napravio i u prošlogodišnjem finalu SP-a i dobro je završilo", izjavio je Neuer.

U sezoni 2012/2013. Bayern je u polufinalu Lige prvaka "ponizio" Barcelonu (4-0, 3-0), a većina akcija odvijala se po bokovima. Na desnom boku su paniku kreirali Lahm i Robben, a na lijevom Alaba i Ribery. No, sada Bayern ne može računati na ozlijeđene Robbena, Riberyja i Alabu, dok će Lahm preuzeti ulogu u veznom redu. S druge strane, Barcelona nema problema sa ozljedama i u vrhunskoj je formi.

"Prije dvije godine dominirali smo u obje utakmice, ali sad se situacija promijenila. Oni nemaju ozlijeđenih, a Messi je ponovno u top formi. Nama, pak, nedostaje nekoliko ključnih igrača. Ovo je finale prije finala i siguran sam da ćemo imati svoje prilike. Moramo pokazati karakter i iskoristiti fizičku nadmoć na najbolji način", dodao je najbolji golman svijeta.

Nakon osam mjeseci pauze zbog ozljede u momčad Bayerna vratio se veznjak Javi Martínez, koji je u subotu protiv Bayer Leverkusena odigrao pola sata, a bit će na raspolaganju i u srijedu na Camp Nou.

"Real Madrid će vam zabiti iz poluprilike, ali Barcelona je opasniji protivnik. Barca vrši jači pritisak, bolja je u obrani, a sa Luisom Suárezom njihov 'killer instinkt' još je jači. Istina je da nama nedostaje nekoliko važnih igrača, ali mi smo Bayern i imamo najboljeg trenera na svijetu", rekao Javi Martínez.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:42