'SINJSKI DIJAMANT'

Balakov: Vukušić je izgradio status, ali morat će raditi za mjesto u prvoj momčadi. Nitko nije pretplaćen!

Mladi se Hajdukov reprezentativac nakon mjesec i pol dana stanke oporavio od ozljede stopala te najavljuje da je spreman i željan igre i golova

Krasimir Balakov dočekao je trenutak da može računati na kompletan igrački kadar Hajduka, a na dispoziciji mu je opet i Ante Vukušić, najbolji Hajdukov nogometaš i golgeter iz prošle sezone te najvredniji klupski eksponat na tržištu.

Mladi se Hajdukov reprezentativac nakon mjesec i pol dana stanke oporavio od ozljede stopala te najavljuje da je spreman i željan igre i golova.

Balakov kaže da se raduje zbog Vukušićeva povratka iako ne želi najaviti da će 21-godišnji centarfor zaigrati od prve minute već u nedjeljom prvenstvenom ogledu sa Slaven Belupom na Poljudu.

- Volim dobre igrače, a koji trener ih ne voli? Ali nitko nije pretplaćen na mjesto u prvom sastavu, svaki igrač mora se izboriti za svoje mjesto i opravdati svoj status. Što se tiče Vukušića, ako s njim bude sve OK nakon zadnjeg treninga, on će se naći među 18 kandidata za Belupo.

Bugarin je postavio oštre kriterije kod ulaska u prvu momčad.

- Najvažnije mi je da imam dobru atmosferu unutar svlačionice, a što je bolja konkurencija to više tjera igrače na rad i angažman. Znam da je situacija sa Vukušićem vrlo interesantna, jer on je bio najbolji Hajdukov igrač i strijelac u prošloj sezoni, ali ja imam svoj principe koji se temelje na radu, redu i hijerahiji. Ne želim da to itko naruši. Svaki igrač mora proći svoj put do prve momčadi, kao što su ga prošli Kukoč, Lendrić ili Luštica koji su na početku bili izvan prve momčad, ali su se nametnuli svojim radom. Ante ima svoj status koji je zaradio dosadašnjim igrama, a u ovom trenutku mu je najvažnije da dobro radi.

Balakov otkriva da je razgovarao sa Vukušićem.

- Kad se Ante vrati u formu sigurno je da će se vratiti i u prvu momčad. Nijedan trener ne voli previše mijenjati momčad koja pobjeđuje, ali istinska konkurencija može samo pomoći momčadi da bude još bolja.

Balakov ima zanimljivu situaciju sa napadačima. Otkako se ozlijedio Vukušić u prvi plan je izletio Ahmad Sharbini, prigode je dobijao Ivan Lendrić dok je Ivan Vuković od kojeg se puno očekivalo još uvijek nekako nedorečen. Još čekamo Vukovićev prvi gol u prvenstvu.

Zanimljivo je da nijedan od Hajdukovih napadača nije najbolji klupski strijelac, nego je to Marin Tomasov koji je u dosadašnjih osam prvenstvenih kola zabio četiri gola. Da su Hajdukovi veznjaci dosad bili spretniji realizatori dokazuje i podatak da je Anas Sharbini zabio tri, a Srđan Andrić dva gola. Isti golgeterski učinak imaju Ahmad Sharbini i Ante Vukušić, obojica su zabili po dva gola u prvenstvu.

Očekuje se da u jačoj konkurenciji konačno prorade napadači jer će za dva mjesta u momčadi biti oštra konkurencija, a golgeteri žive samo od golova...

Gabrić će biti pojačanje

Balakov očekuje da će Drago Gabrić biti pravo pojačanje za Hajduk. Vidio ga je na prvom treningu i odmah mu je bilo jasno da se radi o jako kvalitetnom igraču.

- O Gabriću sve znam, a već nakon jednog treninga osjetio sam da je pravi igrač. Imat će posebni program priprema i možda bi se već nakon reprezentativne pauze mogao uključiti u konkurenciju. Za proljeće će sigurno biti pojačanje.

Prije toga Hajduk ima utakmicu sa Slaven Belupom, a Balakov najavljuje:

- U poziciji smo da ne možemo razmišljati o ničemu drugome nego o pobjedi!

UČINAK HAJDUKOVIH NAPADAČA U OVOJ SEZONI

Ahmad Sharbini

nastupi/golovi:

HNL / 8/2

EL / 2/2

Ukupno: 10/2 (558 minuta)

Ante Vukušić

nastupi/golovi:

HNL / 3/2

EL / 2/0

Ukupno: 5/2 (334 minute)

Ivan Lendrić

nastupi/golovi:

HNL / 5/0

Kup / 1/2

Ukupno: 6/2 (192 minute)

Ivan Vuković

nastupi/golovi

HNL / 5/0

Kup / 1/1

EL 2/0

Ukupno: 8/1 (513 minuta)

Mario Jelavić

nastupi/golovi

HNL / 1/0

Kup / 1/0

Ukupno: 2/0 (81 minuta)

Ivan Pešić

nastupi/golovi

Kup / 1/0

Ukupno: 1/0 (46 minuta)

Ivan Jakov Džoni

bez nastupa

Nikola Sarić

nastupi/golovi

HNL / 2/0

Kup / 1/1

EL / 1/0

Ukupno: 4/1 (142 minuta)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 19:55