NJEMAČKA TURNEJA

Bilić: Računamo na Banovića, a od Vukčevića ćemo imati koristi!

 Drago Sopta / Cropix

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić obratio se novinarima prvi puta u 2010. godini. Hrvatski izbornik posljednjih je nekoliko dana proveo u Njemačkoj gdje se susreo s hrvatskim reprezentativcima, a idealan raspored utakmica dopustio mu je uživo pogledati čak šestoricu igrača.

- Svi su nastupili i igrali uglavnom vrlo dobro - rekao je izbornik posebno pohvalivši Mladena Petrića koji je postigao pogodak za HSV.

Izbornika je impresionirao i Ivica Banović.

- On je centralna figura Freiburga oko koje se sve vrti u igri njegove momčadi. Intenzivno ga pratimo i na njega se računa.

Na utakmici Bayerna i Hoffenheima Bilić je, uz standardne Olića, Pranjića i Šimunića, podcrtao i jedno novo ime.

- Radi se o mladom Borisu Vukčeviću o kojemu mi je Šimunić pričao još prije godinu dana. Igrao je prvih 45 minuta i bio je dobar. Mislim da bi mlada reprezentacija, a potom i seniorska, od njega mogla imati velike koristi - hvali mladog igrača Bilić.

Vukčević je 19-godišnji mladić rođen u Osijeku, a najbolje se snalazi igrajući u veznom redu. Za Hoffenheim je debitirao protiv Schalkea u svibnju prošle godine. Do danas je skupio 15 nastupa za prvu momčad bez postignutog pogotka. Skupio je i jednu 'kapicu' za U-19 reprezentaciju Njemačke.

Komentirao je Bilić i najavu dolaska Davora Šukera na mjesto predsjednika HNS-a.

- Šuker je najveće ime u povijesti hrvatskog nogometa. Šuker je jednostavno... Šuker. Proteklih dana nisam bio u Hrvatskoj pa ne mogu pobliže komentirati informacije o njegovom približavanju HNS-u, ali znam da je u dva navrata posjetio Savez - rekao je Bilić na druženju s novinarima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 02:48