MARIBOR - LOKOMOTIV 1-1

Bilić startao remijem s prvakom Slovenije: Obranu će učvrstiti Ćorluka, no trebaju mi još dva igrača

Donedavni izbornik hrvatskih nogometaša Slaven Bilić u premijeri na klupi moskovskog Lokomotiva odigrao je 1-1 sa slovenskim prvakom Mariborom u pripremnom dvoboju u Ljudskom vrtu.

Poveli su domaći pogotkom kapetana, Brazilca Tavaresa, u 13. minuti iz slobodnjaka sa 30 metara, koji je iznenadio prvog pričuvnog vratara Filcova (prvi čuvar mreže, Guilherme, je ozlijeđen) izjednačio je Glušakov u 37. nakon školske akcije preko krila s povratnom loptom Šiškina.

Bilić je isprobao dvije postave, u formaciji 4-4-2; u prvoj su bili i ruski reprezentativci Pavljučenko i Šiškin, a drugoj i bivši članovi 'zbornaje' Sičev i Loškov, te 'naš' Ibričić... Kako je i bilo najavljeno, nije nastupio jedino Ćorluka, koji se tek priključio, pa je mladi turski stoper Burlak odigrao 90 minuta.

- Zadovoljniji sam prvim dijelom, kad je igrala zvučnija momčad, nego drugim, a s obzirom na fazu priprema, nezadovoljan sam samo nekim propustima u obrani, no zato smo i doveli Ćorluku. Treba nam još po jedno pojačanje za vezu i napad - kazao je Bilić.

Iako im je nedostajalo svježine, 'željeznodorožniki' su nadigrali Mariborčane, dominirali posjedom (58% u prvom, 53 % ukupno), stvorili još nekoliko zicera... U prvom dijelu zadnja linija se dizala do centra, Loko je kombiniranjem po zemlji, preko bokova, dolazio do situacija za udarac (ukupno 18, domaći devet). U nastavku, nakon obostranih izmjena, opasno su prijetili i domaći, kojima već u nedjelju počinje sezona, pogodili vratnicu (Velikonja)... Sve u svemu, za prvi put - neloše, kako bi rekli Splićani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 21:22