ŠUKER PREUZIMA VODSTVO

Marković posljednjeg dana na vlasti: 'Ako je Bilić sebi dao ocjenu pet, onda ja zaslužujem ocjenu 12!'

Za vrijeme mog mandata Hrvatska je napredovala s 38. na 6. mjesto. O čemu onda mi tu pričamo!?, u svom je stilu ustvrdio Marković u oproštajnom intervjuu za Media servis
 Ronald Goršić/CROPIX

Premda najavljena kao rutinska primopredaja vlasti, kadroviranje u rukavicama prepuno kurtoaznih “hvala” i “čestitam”, Skupština HNS-a ovog četvrtka u hotelu Westin mogla bi prerasti u poligon za žestoko verbalno mačevanje.

Takvu mogućnost najavio je Ćiro Blažević, koji razmišlja da u ulozi VIP gosta zaposjedne govornicu i kaže što mu je na duši.

Dakle, što tišti Ćiru? “Sit sam tog ciganluka, svi ti ljudi imaju previše putra na glavi”, iznenadio nas je Ćiro, koji ne gleda sa simpatijama na veliki auzmeš u režiji Mamića. U tom kadrovskom megamiksu Vlatko Marković je prisiljen na povlačenje nakon gotovo 14 godina vladavine obilježene uspjesima reprezentacije, nebrojenim lapsusima, pogodovanjem jaranima i gradnjom Potemkinovih sela.

- Ako je Bilić za svoj mandat sam sebi dao ocjenu pet, onda ja zaslužujem ocjenu 12! Za vrijeme mog mandata Hrvatska je napredovala s 38. na 6. mjesto. O čemu onda mi tu pričamo!?, u svom je stilu ustvrdio Marković u oproštajnom intervjuu za Media servis.

Krunu iz ruku 75-godišnjaka preuzet će Davor Šuker kao predsjednik na papiru, a u stvarnosti nešto kao princ regent koji će se školovati uz nadzor tutora Damira Vrbanovića, budućeg izvršnog predsjednika. Nakon krunidbe novo vodstvo će demonstrirati dobru volju pozivom na ukidanje suspenzija zastupnicima koji su stajali iza Igora Štimca. Pakt o prijateljstvu bit će zapečaćen imenovanjem Štimca za novog izbornika.

Hoće li se Ćiro probiti do govornice, može li njegov nastup pomutiti harmoniju, što bi nogometu donio njegov krik “nećeš, razbojniče”... bilo bi intrigantno pogledati iako ne treba vjerovati u tektonska pomicanja.

Interesne zone u hrvatskom nogometu su podijeljene, poneki nepoćudni element koji se nije uklopio u novu križaljku, poput eventualno Rene Sinovčića, ionako ne predstavlja opasnost za vrhušku Saveza. Drugim riječima, vladajući su pronašli način da se uspješno odupru bučno najavljenom projektu “isušivanja močvare”...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 11:35