MATE SE PITA

Bilić: Valjda sam izborio status prvotimca

'Cijela momčad odigrala je utakmicu jako dobro, napravili smo presing premda teren nije bio adekvatan za igru'
Vinkovci, 141109.Stadion HNK Cibalia, medjunarodna prijateljska nogometna utakmica izmedju Hrvatske i Lihtenstajna. Na fotografiji: Bilic Mate postize zgoditak za Hrvatsku.Foto: Damir Glibusic / CROPIX
 Damir Glibusic / CROPIX

Mate Bilić poboljšao je svoju poziciju u reprezentativnom kadru, potvrdio je izbornik Slaven Bilić. Mate je drukčiji od ostalih špica, dobro igra leđima okrenut vratima i to će mu biti značajan forte, pišu Sportske novosti.

- Veliki motiv bio mi je posjet Ovčari i Vukovaru. To je dodatno pozitivno utjecalo na igru cijele momčadi. Odlično sam se slagao s Eduardom, on je veliki igrač. No, ja također igram u jakoj ligi - u Primeri. Cijela momčad odigrala je utakmicu jako dobro, napravili smo presing premda teren nije bio adekvatan za igru. Vjerujem da sam s ova dva gola i asistencijama izborio status standardnog reprezentativca, a hoću li i u slijedećoj utakmici krenuti u početnoj postavi, ipak odlučuje izbornik - kazao je Mate Bilić.

Eduardo, koji je također u dva navrata ubacio loptu u mrežu te je ispraćen ovacijama publike, komentirao je:

- Ušli smo u igru kako treba, naravno da nam je gol na početku puno pomogao. Da nismo tako brzo zabili, možda bi se dogodilo kao protiv Katara kad je na kraju završilo 3:2. Nismo igrali u najjačoj postavi, ali i ostali dečki pokazali su da su dobri. Bilić je pokazao kvalitetu, za koju smo znali da posjeduje. Dobro je za njega i samopouzdanje cijele reprezentacije što je zabio dva gola. Sad se moramo spremiti za novi ciklus. Međutim, ne smijemo poletjeti iako je bilo 5:0. Pobjeda uvijek dobro dođe ali je ovo ipak prijateljska utakmica.

Niko Kranjčar bio je jezgrovit:

- Radujem se pobjedi, dobili smo protivnika za kojeg smo znali da je slabiji od nas. Na teškom terenu maksimalno ozbiljno smo odradili utakmicu odigravši dosta dobrih akcija. Moglo se vidjeti da su novi igrači zaslužili pozivnicu, svi koji su dobili priliku iskoristili su je.

Josip Šimunić istaknuo je posjet Vukovaru kao idealnu uvertiru za susret s Lihtenštajnom:

- Svima nam je važno da se ne zaboravi što je bilo. Ponosan smo narod. Što se tiče susreta važno je da smo dobili na terenu koji nije bio osobito dobar. Nakon ovog nadam se uspješnom novom ciklusu kruna kojeg bi trebao biti plasman na Europsko prvenstvo.

Kapetan Darijo Srna pohvalio je Matu Bilića i ostale igrače koji su ili debitirali ili dosad imali malu minutažu. Uz to je naglasio:

- Lihtenštajn nije tako loša reprezentacija, s obzirom da je nama nedostajao velik broj igrača odigrali smo pravu utakmicu. Nije bilo teško, ali zadovoljni smo zbog publike koja je bila naš dvanaesti igrač i rezultata.

Nedostajalo je u utrci za SP vaših pogodaka iz slobodnjaka.

- Da, nedostajao je. U posljednje vrijeme sam uglavnom imao asistencije, a nadam se da je ovo najava mojih novih pogodaka. (Dražen Antolić)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 02:29