NOGOMETNA SKITNICA

Bivši suigrač Teveza i Riquelmea u Rijeci

Mikael David Yourassowsky (26) je Belgijac ruskog podrijetla koji je ime stekao u Argentini. Sljedećih će godinu dana gaziti HNL-travnjacima, i to na lijevom boku

Pregovaralo se tri-četiri sata, a oko 14 sati je potpisano: Mikael David Yourassowsky (26) i Rijeka “u braku” su sljedećih godinu dana, do zime 2010. Belgijanac ruskog podrijetla koji je ime stekao u Argentini sljedećih će godinu dana gaziti HNL-travnjacima. Po lijevom boku, pišu Sportske novosti.

- Tu sam već mjesec dana, mogao sam ja upoznati Rijeku i Rijeka mene. Pozitivni su osjećaji očigledno uzajamni i potpisao sam - pričao je Yourassowsky po izlasku iz ureda Rijekina direktora.

SAZNAJTE SVE O SPORTU NA STRANICAMA SPORTSKIH NOVOSTI

U životopisu vam stoje klubovi kao Anderlecht i Boca Juniors. Europski, svjetski giganti. Kantrida je, uz sve dužno poštovanje, u tom smislu ipak korak unazad?

- A ne, ne želim uopće ni razgovarati na taj način. Kantrida je idealno mjesto za novi uzlet u karijeri. Možda bih bio u većem klubu, ali i ja sam, kao većina mladih ljudi, napravio neke pogreške u životu pa mi karijera nije išla onako kako je možda mogla, no igrati nogomet u Hrvatskoj ne može biti korak unazad. Pomisliti takvo što bilo bi podcjenjivanje kluba u kojem zarađuješ za život, a meni to ne pada na pamet.

Belgijanac ste, podrijetlom Rus, a sa 18 godina završili ste u Argentini, u Maradoninim Boca Juniorsima.

- Nema neke velike priče iza toga. Menadžer mi je našao taj angažman, pristao sam, probio se do prve momčadi, ali onda su krenuli pehovi s ozljedama tako da sam iz Buenos Airesa otišao nakon dvije godine. Da, bio sam i u meksičkome prvaku Toluci, ali samo jednu godinu. Zbog nesporazuma. Transfer je dogovoren na razini menadžer - uprava, a trener me nije trebao.

Jeste li ikad igrali na stadionu kao što je Kantrida?

- Ne, naravno! Kantrida je nešto posebno, jedinstveno.

U Buenos Airesu, Toluci ili rodnom Bruxellesu sigurno niste ni igrali pred 700-800 ljudi?

- Tamo ne, ali znalo mi se takvo što dogoditi u klubu iz kojeg sam došao, u grčkom Xanthiju. No nije toliko stvar u broju navijača nego u srcima onih koji dođu navijati, a u Rijeci se osjeti da su naši tifosi 100% uz nas. Još pod tim jedinstvenim stijenama...

Riquelme je bio bolji od Teveza, ali samo na treningu!

Naj-suigrač? Tevez

- Carlos Tevez, sigurno. Ono malo što sam igrao u Boci prije ozljede igrao sam dok je i Tevez bio u sastavu. Na travnjaku sam u istom dresu bio s jednim još boljim od Teveza, ali na žalost samo na treningu. Ja kao 'mulac', a on kao već etablirani velemajstor. On je - Juan Roman Riquelme. Svjetska klasa!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. lipanj 2024 07:06