'OTKRIO' JE MAHREZA

BIVŠI TRENER DINAMA MOGAO JE BITI PREMIERLIGAŠKA SENZACIJA Vaha objasnio kako je odbio Leicester

 Thananuwat Srirasant / Getty




Bivši trener Dinama, a aktualni izbornik japanske nogometne reprezentacije Vahid Halilhodžić, otkrio je kako je imao priliku trenirati najveći ovosezonski premierkligaški hit - momčad Leicestera.

Bivši izbornik alžirske reprezentacije učinio je to u razgovoru za Klix.ba. Podsjećamo, Leicester se prošle sezone jedva spasio od ispadanja u drugu ligu, a ove sezone nadomak je senzacionalnog osvajanja titule.

"Imam vezu s Leicesterom jer sam imao ponudu da ih preuzmem prije nekoliko godina dok su bili u Championshipu, ali sam odbio. Mislim da je novi vlasnik tek trebao doći", rekao je Halilhodžić, koji je Dinamo trenirao između 2010. i 2011. godine.

Halilhodžić je isto tako odigrao veliku ulogu u razvoju jedne od najvećih Leicesterovih zvijezda, Riyada Mahreza.

"Često me pitaju o Mahrezu jer sam ga ja otkrio i uvrstio na popis reprezentativaca za SP u Brazilu iako dotad nije odigrao nijednu utakmicu za Alžir. Bio sam izložen strašnim kritikama jer sam ga izabrao, ali osjetio sam da ima potencijal i talent", objašnjava Halilhodžić.

"Mislim da će on otići u veći klub ako ovako nastavi. Drago mi je da sam doprinio da jedan takav talenat ispliva", zaključio je bosanski nogometni stručnjak o igraču koji je ove sezone upisao 16 golova i 10 asistencija u 33 prvenstvene utakmice i jedan je od najzaslužnijih što je Leicester nadomak osvajanja premierligaškog naslova četiri kola prije kraja sezone (pet bodova više od drugoplasiranog Tottenhama).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 23:46