HNS-ov ODMETNIK

Brleković: Sad čekam da pohvataju krupne ribe!

 Ranko Šuvar / Cropix

Ivan Brleković, već bivši dopredsjednik Hrvatskoga nogometnog saveza i šef antikorupcijske komisije, podnio je ostavku na sve funkcije u HNS, osim na članstvo u Izvršnom odboru. Dakle - čeka svoju šansu!

Pronašli smo ga u Umagu gdje je upravo dogovarao teniski meč s Igorom Štimcem. I uvjeren je u pobjedu. Ne samo nad slavnim “vatrenim”, nego i u antikorupcijskoj aferi. Zašto je podnio ostavku?

- Zato što me je glavni tajnik Zorislav Srebrić godinama prezirao, omalovažavao i blokirao sve moje akcije. Bio sam dobar dok je trebalo izvlačiti HNS iz blata, ali kad su se počele otkrivati velike stvari i kad su na površinu isplivale velike ribe, za skandal sam doznao od novinara Lugarića! Dakle, ja sam ‘ološ’ koji ne zaslužuje niti da ga se pozove u Nogometni savez.

I što nakon svega?

- Za dva mjeseca je izborna skupština Hrvatskoga nogometnog saveza i čekat ću! Otići ću na sjednicu Izvršnog odbora, koja se održava ovaj tjedan, i usmeno obrazložiti ‘neke stvari’ koje ne želim javno iznijeti prije nego što sve kažem odgovornim ljudima.

Jeste li iznenađeni akcijom?

- Nisam, iako su se u mrežu uhvatile samo 23 sitne girice.

Čekate?

- Čekam da pohvataju krupne ribe. Ako stanu na giricama, a velike se ribe ne zapletu u mrežu, akcija će propasti!

Vjerojatno čekate i novu ulogu u Nogometnom savezu? Stare snage na izlaznim su vratima?

- Brleković za sebe ne traži ništa. Ali, kao građanina ove zemlje, njegov katolički odgoj ne dopušta mi mirno gledati ovu sramotu. Makar se radi samo o nogometu.

U prvim nastupima bili ste jako kritični?

- Govorio sam o ‘kamenim licima’ koja sve te godine glasuju i prikrivaju i u kritici sam bio i više nego korektan i suzdržan! I da se razumijemo, nemam ništa protiv glavnog tajnika Zorislava Srebrića, ali vrijeme ga je pregazilo i ne može više korektno obnašati dužnost glavnog tajnika Nogometnog saveza. Iza ovih riječi čvrsto stojim i zbog njih sam spreman ići i u zatvor!

Već bivši dopredsjednik HNS-a ima dvije ambicije: preuzeti dužnost predsjednika ili glavnog tajnika HNS-a. Odvjetnik, koji zastupa Georgea Sorosa na ovim prostorima, vrlo je ambiciozan, ali nakon što je pukla afera, odmah je ispraznio “ladice” i napustio Rusanovu ulicu. No, nije otišao zauvijek iz hrvatskog nogometa, čeka da stradaju krupne ribe i da policija provede antikorupcijsku akciju do kraja. I nakon toga predoči javnosti svoj program zdravog hrvatskog nogometa! Bez kladionica...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:25