RAZJASNIO STVAR

Srebrić: Zoran Mamić je svjedok, a ne zločinac

Prvi operativac Hrvatskog nogometnog saveza tvrdi da je Uefa zabranila da se javnost obavještava o akcijama pravosuđa i policije u vezi s namještanjem dok su ti procesi u tijeku
Zagreb, 041009.Uoci odlaska Hrvatske nogometne reprezentacija na pripreme za utakmicu sa Kazahstanom, Slaven Bilic odrzao je konferenciju za novinare u hotelu Sheraton.Na slici: Zorislav Srebric.Foto: Neja Markicevic /CROPIX
 Neja Markicevic / CROPIX

ZAGREB - Glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić, koji se vratio sa službenog puta, naglasio je na konferenciji za novinare u Sheratonu sazvanoj u povodu kolovoških utakmica naše A i mlade reprezentacije da u vezi s najnovijim optužbama oko namještanja utakmica te pravosudnim i policijskim akcijama “HNS postupa u skladu s napucima Uefe”.

- Nema zataškavanja. U stalnoj smo komunikaciji s Uefom koja nam je naredila da ne izlazimo u javnost ni s čim dok proces traje. Tako, uostalom, radi i službeni Nyon.

Srebrić je na izravno pitanje rekao da Zoran Mamić nije bio na ispitivanju u Nyonu kao optuženi, eventualni zločinac, nego samo kao svjedok.

- Iako još očekujemo iz Nyona povratnu informaciju o tom saslušanju, prema svim saznanjima kojima raspolažemo Dinamov je sportski direktor pozvan u sjedište Uefe u svojstvu svjedoka - naglasio je Srebrić, dodajući da su Vrbanović i Cvrk samo pravili društvo Mamiću mlađem jer su članovi Uefinih komisija, pa je dijelom i preko njih išla korespodencija - izrazio se Srebrić te dodao:

- Još nije došao, što ne znači da neće, zahtjev za saslušanjem u Nyonu suca Brune Marića - istaknuo je Srebrić, opovrgnuvši potom ono što je urbi et orbi u ponedjeljak rekao Zdravko Mamić, da je Uefa ispitala 100 ljudi iz hrvatskog nogometa, među kojima i desetak vatrenih.

- Nemam takvih saznanja.

Ovaj petak ujutro održat će se sjednica Izvršnog odbora HNS-a na kojoj će se raspravljati o ostavci dopredsjednika Saveza Ivana Brlekovića, a na novinarsko inzistiranje razmišlja li nakon afera koje niču jedne za drugom o ostavci, Srebrić je sa smiješkom odgovorio:

- Dopustite mi time-out barem do Izvršnog odbora u petak. Problemi postoje i traže se odgovarajuća rješenja, ti postupci su u tijeku i o njima ne možemo izlaziti u javnost jer nam je tako sugerirala Uefa. Naša krovna organizacija traži punu suradnju s institucijama države te želi da je o svemu izvještavamo, što i činimo - poručio je Srebrić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:29