SADA JE SLUŽBENO

CHELSEA IMA NOVOG MENADŽERA Abramovič izabrao Mourinhova pravog nasljednika i dao mu bogatstvo

 Claudio Villa / Getty

Iz redova Chelseaja su i službeno potvrdili da je Antonio Conte izabran za novog klupskog menadžera. Još uvijek aktualni talijanski izbornik potpisao je trogodišnji ugovor s klubom Romana Abramoviča vrijedan 15 milijuna funti.

Talijanski 46-godišnji stručnjak preuzet će klupu londonskih 'bluesa' nakon Eura u Francuskoj. Chelsea će mu biti šesti različiti klub u trenerskoj karijeri nakon Arezza, Barija, Atalante, Siene i Juventusa.

Engleski mediji navode kako je u Conteov ugovor uvrštena klauzula koja će mu donijeti dodatnih pet milijuna funti u slučaju osvajanja Lige prvaka.

"Jako sam uzbuđen zbog budućeg rada u Chelseaju. Ponosan sam što vodim reprezentaciju svoje zemlje, kao i atraktivnoj poziciji menadžera u Chelseaju koja će uslijediti. Veselim se svakodnevnim budućim izazovima u Premierligi. Jako sam sretan što smo sada objavili ovu vijest i tako okončali nagađanja. Sada ću se koncentrirati na svoj posao talijanskog izbornika i suzdržat ću se govoriti o Chelseaju do nakon Eura“, rekao je Conte.

Njegovi prvi pomoćnici na Stamford Bridgeu bit će Angelo Alessio i Massimo Carrera.

Talijan će na klupi Chelsea naslijediti Nizozemca Guusa Hiddinka koji je momčad preuzeo nakon što je u prosincu prošle godine zbog lošeg početka sezone smijenjen Portugalac Jose Mourinho.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:01