NIŠTA OD HAJDUKA

CICO OD ARABIJE Kranjčar preuzeo katarski Al Ahli, vodi Mlinarića ili Deverića

Na klupi Al Ahlija naslijedio je češkog stručnjaka Milana Máčalu koji je klub ostavio na sredini ljestvice
 Goran Mehkek / CROPIX

Pet mjeseci je Zlatko Kranjčar uzeo pauzu od nogometa. Družio se s obitelji, uživao u unucima i vagao ponude. Spominjala se Hertha, htjeli su ga u Hajduku, ali na koncu je legendarni Cico odabrao Katar. Od ponedjeljka je bivši hrvatski izbornik postao šef struke Al Ahlija, katarskog prvoligaša iz Dohe.

Kranjčar je jučer otputovao na obalu Perzijskog zaljeva, a u petak ga očekuje debi na klupi protiv Al Gharafa.

Na klupi Al Ahlija naslijedio je češkog stručnjaka Milana Máčalu koji je klub ostavio na sredini ljestvice. Međutim, to nije dovoljno da zadovolji ambicije Ahmeda bin Hamad al-Thanija, bogatog šeika iz Dohe, koji je smijenio Mačalu i posegnuo za Zlatkom Kranjčarom, čiji trenerski rad ima visoku reputaciju u tom dijelu svijeta. Naravno, i cijenu...

Najstariji klub

Al Ahli je osnovan 1950. godine i najstariji je sportski klub u Kataru. No, to ne znači nužno da je i trofejni. Ako izuzmemo četiri “kante” koje je Al Ahli osvojio u natjecanju Emirov Kup Katara, klub se ne može pohvaliti nekim uspjesima. U svojoj biografiji radije ističu da su 1970. godin igrali protiv Peleova Santosa na stadionu u Dohi. Boje kluba su zeleno-bijele, identične onim Celtica iz Glasgowa, a Al Ahli svoje utakmice igra na stadionu Hamad bin Khalifa čiji je kapacitet 12 tisuća sjedala.

Zeleno i za asistente

S Cicom Kranjčarom put Dohe će i njegov pomoćnik iz Irana Tonči Mrduljaš, a priča se da je Kranjčar tijekom pregovora inzistirao na svom čovjeku na čelu mlade momčadi Al Ahlija. Šeik je udovoljio Cicinoj molbi pa se očekuje da tu funkciju preuzme Marko Mlinarić ili Stjepan Deverić.

Osim trenerskog kadra, Kranjčar bi mogao tražiti pojačanja i u onom igračkom. Površni pogled sugerira da Cico i nema neko istaknuto ime u rosteru Al Ahlija. Najskuplji pojedinac je kapetan Jalal Hosseini (33) s tržišnom cijenom od 2,1 milijun eura...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:37