ODLAZI TUŽAN I PONOSAN

Ćiro: U Bosni se uvijek nađe Gavrilo Princip

'Sretan sam što ostavljam sve vas, napokon se odmorite od mene! Zapalit ću zemlju s milijardu i 400 milijuna stanovnika, grad broji 20 milijuna, kada svratim brojit će 21 milijun'
 Dado Ruvić / Cropix

Ipak nije otišao! Preksinoć je u Sarajevu izbornika u ostavci čekala regimenta novinara, napose onih koji ga cijene do obožavanja i koji bi ga nagovarali da nastavi s BH-selekcijom, no Miroslav Blažević je pod Trebević poslao samo šturo priopćenje da više ne želi biti to što je bio. Jučer su ga iz Sportskih novosti ga dobili na mobitel s hrvatskim brojem, baš je “bušio” brojne gorskokotarske tunele na putu prema Rijeci.

- Kakve su novosti? - pitao je Ćiro nas.

SVE O SPORTU PROČITAJTE NA STRANICAMA SPORTSKIH NOVOSTI

Naime, sarajevske novosti sa sastanka državne nogometne vlade. Pa smo ga informirali o onome što smo do tada saznali: da je izbornikova ostavka usvojena, da je predsjednik Sulejman Čolaković izjavio kako je tako ipak najbolje (!), da se Ćirin žestoki oponent Bogdan Čeko ponio dostojanstveno rečenicom “Treba čovjeku zahvaliti na svemu što je učinio”, da je jedino treći član Predsjedništva, Iljo Dominković, potišten kukao “Zašto moramo ostati bez najboljeg nogometnog stručnjaka!?”

- Zamisli, molim te... - načas je razmislio trener svih trenera. - Hvala na suradnji svima, posebno najkvalitetnijem čovjeku, a to je svakako Dominković. On me i angažirao u srpnju 2008. dok je bio predsjednik, njemu zahvaljujem osobito.

U Blaževićevu glasu bilo je mnogo odlučnosti, nešto manje razočaranja, najviše pak tuge:

- Žao mi je što je tako završilo zbog okolnosti koje su se umiješale takvom silinom da drukčije nije ni moglo biti. A ja, takav kakav već jesam, uistinu nisam smio dopustiti na me pokupi sve veća gruda snijega, zakotrljana bez razloga. Tužan sam i pretužan, no, morao sam se skloniti!

Onda je ispalio:

- Da su me istinski htjeli, ponudili bi ugovor za novi ciklus odmah poslije repesaža s Portugalcima! Međutim, Suljo je prvi iskazao nepovjerenje.

Suljo, dakle Sulejman Čolaković. Uvrijeđena “mimoza” koja sad glasno prigovara da su Savez vodili glavni tajnik Munib Ušanović i izbornik Miroslav Blažević, da se njega, Čolakovića, ništa nije pitalo...

- Njega nikad nije bilo! Ja poštujem hijerarhiju. Štoviše, nedostajao mi je pravi predsjednik... To je grozno: uvijek se u Bosni nađe neki Gavrilo Princip!

Zar je očekivao da će Izvršni odbor odbaciti njegovu ostavku?

- Nisam, jer uistinu se skupilo toliko toga i razlaz je logičan. Te javni sukob s Misimovićem, te pismo BH-Fanaticosa, te Suljine nesimpatije, te zatvorska kazna Ušanoviću koja je toliko apsurdna da ću se za Muniba boriti pred forumima Suda za zaštitu ljudskih prava u Strasbourgu, toliko je nevin i nema teorije da sjedim skrštenih ruku.

Čim smo zaustili nešto o Kini, emotivni strateg je planuo:

- Sretan sam što ostavljam sve vas, napokon se odmorite od mene! Zapalit ću zemlju s milijardu i 400 milijuna stanovnika, grad koji mi se nada broji 20 milijna, kada svratim brojit će 21 milijun, ha, ha!

Kada kreće?

- Još se kolebam. Ovoga vikenda naći ću se s Ivankovićem koji preuzima Shandong. Ne odričem se dopunskih savjeta. Brankov Shandong se plasirao u Azijsku ligu prvaka, “moj” Shanghai nije...

Ćiro: Misimović je kriv što Bosna ne ide na SP!

Spomenuo je Misimovića. Zašto sukladno obećanju 8. prosinca nije bio kod njega, na utakmici Wolfsburg - Manchester United 1:3?

- Molim? Zar sam trebao doći u Njemačku, na noge onome koji me izbacio s puta za Južnu Afriku!? Miske je kriv što Bosna ne ide na SP!

Blažević smatra da je Misimović mogao igrati protiv Portugala u Zenici?

- Ne, smatram da me u Lisabonu morao informirati da je indisponiran, u tom slučaju ne bi igrao, ne bismo izgubili i sve bi bilo drukčije.

On je najjači internacionalac BiH?

- Spada u sam vrh. Središnji vezni kakvih je malo, makar smo neke utakmice izvrsno odradili i bez njega. Na vrhu je usamljeni Džeko. Klasa izvan kategorije. Ima rezistenciju za egzistenciju u najtežim uvjetima. Centarfor koji naprosto nema cijene - sve što platiš doista je premalo. Ne tvrdim tek tako da je bolji od Zlatana Ibrahimovića!

Zatim je dodao:

- Najkarakternija osoba je Muratović. Intelektualac u kopačkama. Pravi frajer u najpozitivnijem smislu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:50