HRVATSKA KOLONIJA

Ćiro vodi i Miljenka Mumleka u Kinu

Benkovac, 230909.Igraliste Velebita.Susret sesnaestine finala Kupa, Velebit - Varteks.Na fotografiji: Miljenko Mumlek strijelac dugog gola.Foto: Vladimir Ivanov / CROPIX
 Vladimir Ivanov / CROPIX

VARAŽDIN - Kapetan Varteksa Miljenko Mumlek ponovno je na listi želja Ćire Blaževića.

Jednom je bio kada je Ćiro sjedio na klupi Zagreba, ali je Mumlek tada, prije dvije sezone, a po odlasku iz Slaven Belupa, karijeru nastavio u matičnom klubu Varteksu. Navodno je Ćiro htio Mumleka i kada je bio na klupi Mure.

Može li se ovaj put dogoditi da Mumlek, koji ima važeći ugovor s ‘krojačima’, ipak ode za Ćirom?

- Nisam čuo da je gospodin Blažević zainteresiran za mene, ali naravno da mi je drago ako je pokazao interes. Do sada sa mnom nitko nije kontaktirao, ali ako interes postoji, neka mi se javi.

Na upit znači li to da je sa 37 godina, pri kraju karijere, spreman za “kinesku avanturu”, Mumlek je samo prozborio:

- Vrijeme je za nove početke.

Za Ćirom u Kinu odlazi dojučerašnji Varteksov trener Dražen Besek.

- S Besekom ćemo sporazumno raskinuti ugovor, a s obzirom na to da nas je sve iznenadio brzi razvoj događaja oko njegova odlaska u Kinu, nismo se stigli konzultirati po pitanju novog trenera momčadi. Nastojat ćemo da novi trener bude domaći stručnjak, ne težimo atraktivnim imenima koja bi se u ovom trenutku teško uklopila u trenutačnu situaciju i u pomlađenu momčad - rekao je predsjednik Varteksa Zlatko Horvat.

Dražen Besek naglašava da nije zamišljao da će na ovakav način doći do prekida suradnje.

- U mojem poslu ne možeš biti prorok i znati što će se dogoditi. Ponudu koju sam dobio morao sam odvagnuti u vrlo kratkom vremenu, a uz podršku obitelji odlučio sam je prihvatiti i trenersku karijeru nastaviti u Kini. Hvala klubu što me razumije da pokušam napraviti iskorak u svojoj trenerskoj karijeri - rekao je Besek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:59