NK RIJEKA KAO IZAZOV

Ćiro: ‘Moj’ Kinez hoće graditi tribinu na stijenama Kantride!

Dobro je da postoji Mandarić kao konkurencija, neka klubu podigne cijenu, kaže Ćiro s priprema kineske olimpijske reprezentacije u Hong Kongu

ZAGREB - Postaje li NK Rijeka preko noći izazov za bogate inozemne ulagače? Priču je nedavno zakotrljao Ćiro Blažević kada je uveo u igru stanovitog kineskog milijunaša koji se raspituje za klub s Kantride, da bi nekoliko dana kasnije zanimanje za Rijeku pokazao i biznismen ličkih korijena Milan Mandarić.

Kinez ozbiljno ‘zagrizao’

- Kažete da se i Mandarić zainteresirao? Dobro je da postoji konkurencija, neka podigne cijenu klubu. Što se tiče ‘mojeg’ Kineza, on je ozbilno zagrizao za ovu ideju, trebali bismo u veljači zajedno doći u Hrvatsku. Impresioniran je originalnim stadionom, a budući da je arhitekt, već ima ideju da na stijenama napravi najatraktivniju tribinu u Europi. Samo, zato će mu trebati komad ceste iznad stadiona, ne znam jesu li mu ‘ovi’ iz grada to spremni dati - kaže Ćiro Blažević iz Hong Konga gdje je okupio kandidate za olimpijsku kinesku reprezentaciju.

Ćiro se proteklih dana upoznavao s mladim igračima, slijede mu prvi testovi.

- Snimam s kakvim materijalom raspolažem. Više ću znati nakon prvih testova, evo upravo se spremamo na put za Kairo. Igrat ćemo na turniru s Egiptom i Marokom. Bio bih optimističniji da su u konkurenciji i dvojica nogometaša iz portugalske lige, ali klubovi ih nisu mogli osloboditi usred prvenstva. Kažu mi da su vrlo dobri, oko njih ću graditi momčad jer su mi igrači s iskustvom iz europskih liga neprocjenjivo važni.

Pitamo ga je li iznenađen činjenicom da je Edin Džeko odlaskom u Manchester City ostvario rekordni transfer ex-yu prostora.

Džeko nije iznenađenje

- Nisam iznenađen. Raspitajte se kod svojih sarajevskih kolega pa ćete vidjeti da sam davno prognozirao da će Džeko dosegnuti klasu i cijenu Zlatana Ibrahimovića. Kada sam preuzeo reprezentaciju BiH, ispred njega su bili i Muslimović i Ibišević, ali ubrzo sam shvatio da je Džeko izvanserijska kvaliteta. Jedino sam pogriješio kada sam mu savjetovao: ‘Trči u taj Milan, proći će vlak i više nikad nećeš imati sličnu priliku’. Prevario sam se jer mu je cijena u međuvremenu dodatno narasla..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:02