NISKI UDARCI

DEMANTI IZ MINISTARSTVA Jovanović je sam platio troškove za sina na OI u Londonu

Argumenti koje koriste Zlatko Mateša i njegovi „odvjetnici" samo su još jedan dokaz da čelništvo HOO-a nema nijedan valjani argument kojim bi osporilo nalaz sportske inspekcije
Zagreb, 150413.Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Donje Svetice 38.Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Zeljko Jovanovic na konferenciji za novinare u Ministarstvu pusta u rad mreznu stranicu www.upisi.hr, sto oznacava sluzbeni pocetak e-upisa u srednju skolu. Na fotografiji: ministar Zeljko Jovanovic.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Goršić / CROPIX

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta reagiralo je danas i na izjave Željka Mataje, bivšega savjetnika u Uredu predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića, da su ministar Jovanović, njegova obitelj i njegov pomoćnik za sport Petar Skansi na OI u London otputovali na trošak HOO-a.

"Ministar Željko Jovanović natjecanjima hrvatskih sportaša na Olimpijskim igrama u Londonu u pratnji supruge nazočio na poziv Međunarodnoga olimpijskog odbora (IOC). Troškove putovanja za sina ministar je u cjelini platio sam, što je poznato i HOO-u, a vidljivo je i iz uplatnice čiju kopiju dostavljamo u prilogu.

U zaključku posebno ističemo da su tvrdnje izrečene na konferenciji za novinare o napadima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta na Hrvatski olimpijski odbor neistinite i uvredljive jer ovo što čini Ministarstvo i ministar osobno nije napad na sport i sportaše, a pogotovo nije politički napad. Ovdje je riječ o dosljednoj brizi da se svaka kuna koju država izdvaja za sport, po principima transparentnosti, fiskalne odgovornosti i dobroga gospodarenja, uistinu izdvaja za sport i sportaše.

Argumenti koje koriste Zlatko Mateša i njegovi „odvjetnici“ samo su još jedan dokaz da čelništvo HOO-a nema nijedan valjani argument kojim bi osporilo nalaz sportske inspekcije i drugih tijela Ministarstva", stoji u priopćenju MZOS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 20:44