POSLJEDNJA ŠANSA

PLATINI SE ŽALIO CAS-u Odluka pada prije početka Eura

ZURICH, SWITZERLAND - MAY 29: FIFA President Joseph S. Blatter (L) shakes hands with UEFA president Michel Platini during the 65th FIFA Congress at Hallenstadion on May 29, 2015 in Zurich, Switzerland. (Photo by Philipp Schmidli/Getty Images)
 Philipp Schmidli / Getty Images / 2015 Getty Images

Michel Platini je u srijedu uputio žalbu Sportskom arbitražnom sudu (CAS) na odluku o šestogodišnjoj suspenziji koju mu je izreklo prizivno tijelo FIFA-e, objavio je CAS dodajući kako se odluka može očekivati prije početka Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj.

Francuz je najavio čim mu je izrečena suspenzija krajem prosinca da će se žaliti i da će ići do CAS-a kako bi dokazao da se radi o "nepravdi".

"Teoretski imamo četiri mjeseca da se izjasnimo, ali kako je Michel Platini zatražio da odluka bude izrečena prije početka Eura u Francuskoj 10. lipnja, mi ćemo poštivati zaj zahtjev", izjavio je glavni tajnik CAS-a Matthieu Reeb.

Euro u Francuskoj traje do 10. lipnja do 10. srpnja. Platinija je krajem prosinca disciplinsko povjerenstvo FIFA-e suspendiralo na osam godina zbog spornog transfera 1,8 milijuna eura koje je primio od Josepha Blattera. Suspenziju je 24. veljače smnajilo na šest godina prizivno povjerenstvo FIFA-e. Bivši kapetan francuske nogometne reprezentacije koji je morao odustati od kandidature za izbor predsjednika FIFA-e se žalio CAS-u "na odluku prizivnog povjerenstva FIFA-e od 24. veljače 2016", precizira CAS.

I bivši predsjednik FIFA-e Sepp Blatter, koji je također suspendiran na šest godina od svih aktivnosti vezanih za nogomet, najavio je žalbu CAS-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 18:00