PROVOKACIJA UPALILA

ČUDO NAD ČUDIMA U povijesti Primere nije bilo strijelca koji bi se mogao pohvaliti ovakvim pothvatom!

 Reuters / Sergio Perez

Donde esta la MSN?, na taktove hita “Mi Chico Latino” nekadašnje “spajsice” Geri Halliwell, prošle je nedjelje u programu nogometnog TV showa zapjevao popularni španjolski voditelj Nacho Peña.

Pitanje gdje su nestali Messi, Suarez i Neymar bilo je više nego prikladno nakon što je Barcelona za nepunih 20 dana nanizala četiri poraza u pet utakmica, oprostila se od Lige prvaka i prokockala deset bodova prednosti u nacionalnom prvenstvu.

Premija za voditelja?

Luis Enrique neće pogriješiti ako na kraju priče voditelja nagradi premijom, sitan znak pažnje za provokaciju koja je na MSN djelovala poput crvene krpe. Prozvani trojac je u sljedeće dvije utakmice združenim naporima suparnicima isporučio 12 golova, dva puta po šest golova Deportivu (pobjeda 8-0) i Sportingu (6-0). MSN je tako izjednačio lanjski učinak od 122 gola u sezoni, a povratku u šampionski ritam najviše je kumovao Luis Suarez s dva golgeterska pokera za samo 72 sata. U povijesti Primere nije bilo strijelca koji bi se mogao pohvaliti takvim pothvatom u dvije uzastopne utakmice.

Mogao i do petog

Dok je na gostovanju u La Coruñi umiješao prste u čak sedam pogodaka tijekom oba poluvremena, u subotu je Urugvajac ostao anoniman sve do 64. minute kada je bez problema Iniestinu loptu iz blizine plasirao u mrežu. Uslijedila su još tri pogotka, učinak koji bi Suarez lako nadogradio da jedanaesterac nije prepustio Neymaru koji je utakmicu proveo srljajući iz pogreške u pogrešku.

S osam golova u dvije utakmice Suarez je stigao do 34 prvenstvena pogotka (ukupno 53 ove sezone), ostavio je iza leđa Ronalda (31) i trenutačno je vodeći golgeter u konkurenciji strijelaca iz najjačih europskih liga (ispred Ibrahimovića, Jonasa i Higuaina). U subotu je u utrci “nacionalne klase” skinuo s prijestolja Diega Forlana, dosad najefikasnijeg Urugvajca “la lige” (32 gola 2009. godine).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 23:46