LEGENDA DINAMA

Cvitanović: Zašto Kramarić sjedi na klupi, a Pap igra?

'Grk je potrošio sve kredite, treba dati priliku našem najtalentiranijeg igraču'
Varazdin, 131009.Na gradskom stadionu u Varazdinu igra se kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo reprezentacija (U21) Hrvatske i Srbije.Na slici: Andrej Kramaric slavi za 2:0Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

ZAGREB - Igor Cvitanović je na početku trenerske karijere. Ali, nogometni senzibilitet najefikasnijeg Dinamova napadača u povijesti nemoguće je izbrisati. Bio na početku ili zalazu. A Cvita je nakon 1-1 s Cibalijom bio uzrujan. Uglavnom zbog jedne činjenice:

- Ne razumijem zašto Jurčić drži Kramarića na klupi! Najtalentiranijeg našeg igrača ne uvodi u igru, daje mu minute na kapaljku. Pa kako će sazreti kao igrač ne bude li dobivao priliku u najosjetljivijim nogometnim godinama? Zar se još nije uvjerio da Papadopoluos nije ‘taj’? Grku je dao dovoljno prilika, nije ih iskoristio, zar nije vrijeme za Kramarića?

Igor Cvitanović, klupska legenda, kaže:

- Na klupi držimo Slepičku, a još nismo saznali koliko on može. Možda bi pokraj ovako raspoloženog Tomečaka bio efikasniji od Papadopoulosa, koji je potrošio sve kredite!

Ivan Tomečak je, prema mišljenju mnogih stručnjaka i laika, bio najbolji Dinamov igrač. Podsjeća na Srnu iz najboljih dana. Međutim, i nad Tomečakom još visi oblak sumnje iako se dokazao na toliko utakmica. Beskompromisan, hrabar i konkretan. Istina, kad ne igra nekoliko utakmica, centaršut mu zna završiti na “livadi”, ali već protiv Cibalije njegova je energičnost bila jedina opasnost za vinkovački gol i samo on je držao Dinamo na životu. I povremeni Sammirovi bljeskovi. Ostali su bili - nevidljivi.

Sve je upitniji i Mario Mandžukić, koji igra što hoće, ali i - kako hoće. Kada je svojedobno Otto Barić bio trener Dinama, na ploči bi uvijek nacrtao momčad s 10 igrača. Onda bi ga pitali: Gospon Otto, fali jedanaesti? Ah, rekao bi Ottek, jedanaesti je Silvio Marić, a on ionako uvijek igra suprotno od onoga što tražim od njega.

- Nakon toga se Marić zamislio i podredio trenerskim zahtjevima. Može li to Jurčić učiniti i od Mandžukića - pita se Cvitanović.

Dinamov trener je sve nervozniji. Na novinarska pitanja uglavnom odgovara: “Ne mogu deset minuta nakon utakmice analizirati meč!” Zapravo, želi reći da su sva pitanja - smiješna i nestručna. Možda neka i jesu, ali smatram da nije smiješno pitati zašto ne igra Andrej Kramarić kad je Dinamova efikasnost bliže nuli nego nekoj pozitivnoj brojci. Dva uzastopna poraza i remi s Cibalijom nisu samo statistika nego i slika stanja u momčadi, koja je često vrlo čudno komponirana. Pa ako su već novinari “konji i budale”, nije Igor Cvitanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 06:39