KOMENTAR TOMISLAVA JURANOVIĆA

DINAMO JE NAKON KORAKA NAPRIJED, NAPRAVIO DVA UNAZAD Kako će Zoran i Zdravko biti fokusirani na posao, ako će Zoran morati putovati na ročišta...

 
 Damir Krajac / CROPIX

Kada dođete na presicu, a ispred nje vidite četiri zaštitara, onda, u biti, znate da nešto nije u redu. Ne, nije ovdje bila riječ o dramatičnom Dinamovu apelu vlasti, već činjenici da je netko procijenio da bi se na inauguraciji Zorana Mamića mogao naći netko nepozvan...

Uglavnom, nije došao nitko, a nakon 50-minutnog predstavljanja novog/starog Dinamovog establišmenta, koje je predvodio predsjednik Mirko Barišić, pokušali smo sažeti, i odgovoriti na ključne teze koje su se u Maksimiru plasirale:

BARIŠIĆ: “Zoran se vratio, osobno sam to predložio, a i Zdravko i dalje vodi klub”.

JL: Sve što se zna, predsjednik je odlučio i sam izreći. Nakon prošlotjednog obraćanja Antolića, Peternel i Peras, sada je i prvi čovjek kluba skupljao bombone po plavome sagu na račun dvojice braće, kojima se sudi za organizirani kriminal i pljačku Dinama, uz riječi: “Mi od njih ne odustajemo, pravda će doći na svoje”.

MAMIĆ: “Ja sam dokazao da mogu odvojiti jedno od drugog. Proces je počeo prije četiri godine i pokazao sam da to ne utječe na mene. A navijači... Navijači kao navijači. Nemam moralnih pitanja oko povratka bez obzira na procese, ja najmirnije spavam”.

JL: On možda i da, ali i zaštitari na ulazu otkrili su da će Dinamo nakon godine dana povratka navijača, ponovno doživjeti bumerang-efekt, što dokazuju i ankete, ali i komentari običnih kibica. Dinamo je nakon koraka naprijed, napravio dva unazad...

MAMIĆ: “Škola će s Krznarom napraviti novi iskorak, a ja ću s Bjelicom i Jovićevićem funkcionirati savršeno, u to nema sumnje”.

JL: Je li njegov povratak uvjetovan čuvanjem Škole od raznih interesnih struja, što je dosta realna opcija, ili se traži iskorak, u ionako dobro postrojenom sustavu? Sami zaključite. Što se tiče inače posloženih funkcija, koje će sada postati disfunkcionalne, tek ćemo vidjeti kakva će biti raspodjela moći, no povijest uči da ovo nije najsretnije stručno rješenje, jer stvara dodatni pritisak i sudar ega.

BARIŠIĆ: “Imamo i nekoliko problema, a jedan od najvećih je pitanje Dinamova stadiona. Ne odustajemo, spremni smo sami financirati stadion ako nema druge opcije. Ali napredak je učinjen, s gradom smo u konkretnim razgovorima i Dinamo definitivno ostaje na Maksimiru. Je li to novi na Sveticama ili će ovaj stari biti srušen, ne znamo”.

JL: Blato postaje sve tiše, a o Maksimiru se jubilarno razgovara tisuću i prvi put. Jasno je da je novi stadion nužda, i da je jedina logična lokacija Maksimir, no kada Barišić pohvali Milana Bandića i tijek planova, onda se čovjek automatski prima za novčanik.

MAMIĆ i BARIŠIĆ: “Zdravko je naš zaposlenik, mi sve dijelimo”.

JL: Tri mjeseca prije nego što sudstvo mora potvrditi pravomoćnost prve optužnice, a dok će trajati drugi proces, zazivanje Zdravka i zapošljavanje Zorana baš i ne zvuči kao savršeni masterplan prosperitetne tvrtke. Kako će obojica biti fokusirani na posao, ako će se Zoran stalno morati pripremati i putovati na nova ročišta. I koliko će to utjecati na imidž kluba, koji se taman počeo oporavljati?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:36