30. KOLO HNL-a

Dinamo minimalno u Zaprešiću: Soudani je presudio Interu, 'modrima' se nisu osvetili promašaji

 Srđan Vrančić / Cropix

Dinamo i Rijeka, ista meta - isto odstojanje. Nakon što su u subotu Riječani riješili Zagreb 3-0, dan kasnije "modri" su vratili četiri boda prednosti svladavši Inter u Zaprešiću s minimalnih 1-0. Jedini strijelac bio je Soudani u 40. minuti.

Stidljivo je Dinamo ušao u utakmicu. Kao da su protivnici zamijenili uloge pa je Inter bio taj koji je diktirao tempo. Stoga ne treba čuditi što su u uvodnim minutama najbolji pojedinici na stadionu u Zaprešiću bili vratar Eduardo te Gordon Schildenfeld koji je s dvije pravodobne reakcije spriječio rano slavlje domaćih nogometaša.

Takvo stanje stvari trajalo je dvadesetak minuta, nakon čega je Dinamo ubacio u brzinu više i počeo igrati u skladu s kvalitetom i reputacijom. Okidač je bila akcija u kojoj je Blažević skinuo Sigalijevu loptu s crte da bi u nastavku akcije Junior Fernandes glavom zatresao vratnicu.

Prvi put je domaći vratar Čović kapitulirao nakon solo akcije Fernandesa. Njegova lopta na putu prema golu udarila je Soudanija te promijenila smjer završivši u mreži. Gosti su otpočeli sa slavljem, dok su se domaćini kolektivno sjurili prema linijskom sucu reklamirajući zalevegađe. Sudac Burilo je malo razmišljao pa na koncu poništio gol... Sasvim opravdano.

Malo kasnije probao je Henriquez, da bi Dinamo pet minuta prije odlaska na odmor konačno stigao do vodstva. Bila je to lijepa akcija Roga i Soudanija, nakon koje je Alžirac sam izašao pred Čovića pa plasirao loptu u "malu mrežicu".

U nastavku su nogometaši Dinama omogućili Ivanu Čoviću da se prometne u ponajboljeg igrača utakmice. Prvo je vratar Intera nogom "skinuo" pokušaj Henriqueza, malo kasnije bio je bolji u duelu s Rogom da bi pljesak oko 1000 nazočnih gledatelja zaslužio obranom udarca Domagoja Pavičića sa samo dva metra.

Na sreću po Zorana Mamića, domaćini nisu imali umijeća kazniti silne promašaje njegovih igrača. Inače, loša vijest za Dinamo je nova ozljeda Fernandesa koji je napustio igru početkom nastavka.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:10