NAJSKUPLJE POJAČANJE

DRAMA HRVATA NA ANFIELDU Je li Brendan Rodgers digao ruke od Dejana Lovrena?

Lovrena se proziva s razlogom. Ipak je on najskuplji branič u povijesti kluba, piše Daily Mail
 getty images

Brendan Rodgers ima još tri tjedna da preokrene loše rezultate i spasi svoj posao, procijenio je u srijedu legendarni vratar Liverpoola Bruce Grobbelaar.

Prognoza je izrečena prije utakmice u Bugarskoj, gdje je Ludogorec u 88. minuti pogotkom Terzijeva otrgnuo “redsima” bod i tako poljuljao Rodgersu posljednje utočište na koje se mogao vaditi.

Basel mora pasti

U posljednjem će kolu njegova momčad kod kuće dočekati Basel i tu utakmicu mora dobiti želi li ugledati proljeće u Ligi prvaka. Liverpoolu bi, doduše, pobjeda trebala čak i da je uzeo tri boda u Sofiji, ali remi samo produljuje psihološku krizu koja se protegnula kroz cijeli studeni. Agonija engleskih doprvaka traje od 28. listopada, kada su pobijedili Swansea.

- Frustrira me što je završilo neodlučeno. Prvo smo pokazali sjajnu reakciju kada su nam u trećoj minuti zabili gol, ali sada smo opet razočarani jer smo trebali pobijediti. Ludogorec me nije iznenadio, opet su pokazali da su jako dobra momčad s brzim igračima - analizirao je Rodgers.

Brojne kritike medija i navijača očito su srušile reputaciju Lovrena jer protiv Ludogoreca nije bio u sastavu. Slučajno ili ne, Rodgers je naglasio da se njegova momčad “dobro branila”, a Daily Mail preko svojeg izvjestitelja piše kako je ovo dokaz da trener više ne vjeruje skupocjenim ljetnim pojačanjima.

“Lovrena se proziva s razlogom. Kada je postao najskuplji branič u povijesti kluba, zahtjev da to isplati bio je neodgodiv. Ni on ni bilo koja druga prinova dosad nisu pokazali da mogu ostaviti trag”, ocjenjuje King, dok bivši engleski reprezentativac Martin Keown ističe da će subotnja utakmica protiv Stokea pokazati je li Rodgers zaista digao ruke od Lovrena i ostalih.

U drugoj utakmici skupine, Real je protiv Basela zadržao savršeni učinak zahvaljujući pogotku Ronalda iz prvog poluvremena. Portugalac se time na vječnoj ljestvici izjednačio s Raúlom (71), tri gola iza Messija. Mogla je pobjeda biti i izraženija, ali Cristiano je u svojoj potjeri za Argentincem u nastavku pogodio vratnicu, a Bale je netom prije njega uzdrmao gredu.

- Nismo odigrali na svojoj razini, bili smo sporiji nego inače, ali smo kontrolirali utakmicu. Ovo nam je 15. pobjeda zaredom i to je doista sjajno postignuće - podsjetio je Carlo Ancelotti.

Neugodna prognoza

Talijan je ponudio neugodnu prognozu za Liverpool.

- Basel će im zadati puno problema. Fizički su jaki, dobro organizirani i lijepo igraju. Iako je na Anfieldu svima teško, čini mi se da Basel u tu utakmicu stiže s prednošću.

Neoskvrnuta tradicija prema kojoj Arsenal uvijek prolazi grupnu fazu Lige prvaka živi i dalje. Pobjedom nad Borussijom, koja je već prije osigurala nokaut fazu, “topnici” su to učinili 15. put zaredom. U slavljeničkoj večeri na Emiratesu Yaya Sanogo je zabio svoj prvi gol (i kasnije se ozlijedio), a Alex Oxlade-Chamberlain upisao 100. nastup za Arsenal.

- Kada radite u nogometu, brzo shvatite da nije lako imati rezultatsku konstantu. Zbog toga sam jako ponosan na naš učinak u Ligi prvaka. Ovo nije dovoljno, želimo ići još dalje, ali najvažnije je da smo ujedinjeni - izjavio je Arsčne Wenger.

Gostujući strateg Jürgen Klopp, kojega otočki mediji sve upornije spominju kao Wengerova nasljednika, komentirao je da je Borussija izgubila zbog “tisuću razloga”.

- Nismo bili dovoljno hrabri, nismo zatvarali rupe, stajali smo predaleko od igrača, imali najgori mogući ulazak u utakmicu… Koji je plan? Moramo se popraviti. Ako nešto uvijek pali u životu, to je rad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 03:36