LJETNI ŠOPING

Duje Čop potpisao na četiri godine za Dinamo!

 Tom Dubravec / CROPIX

Dinamo je krenuo u ljetni šoping! Nakon kratkotrajnog zatišja poslije proslave dvostruke krune, u maksimirskim dvorima su odlučili pojačati kadar s kojim će napasti Ligu prvaka, a tijekom nedjelje je procurila informacija kako je zgotovljen prvi posao u ljetnom prijelaznom roku.

Prva lasta u svlačionici Dinama postao je Duje Čop, bivši igrač Hajduka i donedavni napadač Splita koji je ovih dana stavio autogram na vjernost Dinamu u trajanju od četiri godine.

Doduše, službene potvrde iz Maksimira još uvijek nema, ali zagrljaj i poljubac Zdravka Mamića kojim je darivao Čopa pred mnogobrojnim svjedocima stadiona u Koprivnici sasvim dovoljan je dokaz da je posao zaključen.

Trener Ante Čačić, koji je pobjegao je na par dana sa zagrebačkog asfalta u svoju ljetnu bazu u Sukošanu nije htio ulaziti u detalje transfera sve dok se iz kluba ne oglase službenim priopćenjem.

- Zdravko radi taj posao. Ne znam jel’ ga zaključio - pristojno će Ante Čačić koji ne krije kako je u razgovorima oko igračke križaljke bilo puno govora o angažmanu napadača koji je zaključio posljednju sezonu na Parku mladeži.

- Pričali smo o Duji Čopu i mogu reći kako ne bih imao ništa protiv da zaoštri konkurenciju u napadu - bio je štur trener Dinama, ali sasvim dovoljan!

Duje Čop je u prošloj sezoni odigrao 29 prvenstvenih utakmica za Split i zabio osam pogodaka. Dodao je još dva u kvalifikacijama za Europsku ligu, a standardni je član U-21 reprezentacije koju vodi Ivo Šušak. Sin je bivšeg Hajdukova napadača Davora Čopa.

Iako je sa 17 godina debitirao u dresu Hajduka, u Maksimiru već dugo godina razmišljaju o njemu. No, do dresa Dinama je Duje Čop stigao obilaznim putem. Probao je u portugalskom Nacionalu iz kojeg se vratio na Poljud. Mala minutaža u Hajduku natjerala ga je da prošlo ljeto uzme papire i okuša se u Splitu. Relativno uspješna sezona ponovno je pobudila interes Dinama koji ga je doveo kao slobodnog igrača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 23:57