KLASA OPTIMIST

Eduardo: Uvjeren sam da ću opet igrati dobro!

'Bilić nije krivac što se nismo plasirali na SP. Krivci smo mi igrači', kaže Dudu
 Reuters

LONDON - Eduardo je opet u punom pogonu nakon ozljede. Svih 90 minuta sudjelovao je u pobjedi Arsenala nad Liverpoolom (2:1) u osmini finala engleskog Liga kupa. Duga stanka gotovo da se nije niti primijetila, Dudu je ponudio vrlo dobar nogomet. Ta činjenica jest svakako odlična vijest, kako za hrvatsku reprezentaciju i Slavena Bilića, tako i za sve štovatelje ovog napadača.

- Odigrali smo vrlo dobro i prošli dalje u četvrtfinale Liga kupa. Bitna je to stvar za nas, ne samo zbog plasmana već i zbog činjenice da igramo dobro - kazao nam je hrvatski reprezentativac.

Pričao je kako nije osjećao baš nikakve posljedice neugodne ozljede kvadricepsa.

- Sve je bilo super, sada sam opet zdrav, jasno da me to iznimno veseli.

Arsenalu ide dosta dobro u Premiershipu, nada se Eduardo da bi ove sezone konačno moglo biti slavlja na Emiratesu.

- Važno je da održimo kontinuitet dobrih igara, da što više pobjeđujemo i onda bi se moglo dogoditi da uzmemo neki trofej. Premiership će biti uzbudljiv, ima iznenađujućih rezultata. A ja sam veliki optimist. Isto tako sam uvjeren da više neću imati pehova te da će sve biti potpuno u redu, da ću pružati dobre partije.

Hrvatska će 14. studenoga igrati protiv reprezentacije Lihtenštajna. Iako se ne radi o nacionalnoj vrsti velike snage i rejtinga, Eduardo kaže da se radi o značajnoj utakmici.

- Taj ogled itekako nam je bitan nakon svega ovoga što nam se dogodilo u kvalifikacijama za SP. To je početak novog ciklusa naših utakmica. Sigurno ćemo imati dosta prijateljskih nastupa do početka sljedećih kvalifikacija za EP, iznimno je važno odigrati ih dobro, stvoriti temelje za sljedeći pokušaj plasmana na veliko natjecanje. Veselim se ponovnom okupljanju i tom prvom susretu nakon završetka ovih kvalifikacija u kojima nismo uspjeli.

Sretan je što je Bilić ostao izbornik nacionalne vrste.

- Slaven Bilić nije krivac što se nismo plasirali na SP. Krivci smo mi igrači. Iako, moram naglasiti da nismo imali niti sreće, protiv Ukrajine nam je nedostajala ta pomoć Fortune, no glavu gore, puni optimizma krećemo dalje. Vjerujem da će nas već protiv Lihtenštajna navijači podržati u velikom broju, a mi ćemo im se odužiti dobrom igrom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:51