ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Enrique još nije izgubio od Simeonea, ali dečkima iz Barcelone nije svejedno!

 David Ramos / Getty

Dan nakon poraza u “el clásicu” Luis Enrique započeo je trening sa 20 minuta mentalne gimnastike. “No pain, no glory”, ohrabrivao je trener svoje zvijezde dok je vraćao na nulu brojčanik sa 39 utakmica bez poraza, aktiviran još 3. listopada prošle godine. Ne zaboravite, utakmice se dobivaju karakterom, preciznim držanjem rasporeda, solidarnošću, deklamirao je 45-godišnjak prema pisanju La Vanguardie. Krajnje je upitno je li Enriqueova lekcija pala na plodno tlo u svlačionici budući da su se novine u međuvremenu raspisale o novim tempiranim bombama posijanima na prilazu Nou Campu. Messi i Neymar kao glavni akteri priče sada su zamijenili uloge glavne transferne mete i poreznog utajivača; Argentinac je, prema vijestima iz Paname, uz pomoć poreznih oaza od državnih škara skrivao milijune eura, dok se Brazilac našao u središtu velike transferne konstrukcije nakon objave vijesti da se PSG sprema otkočiti njegovu ugovornu klauzulu isplatom 190 milijuna eura odštete. U predvečerje prve četvrtfinalne utakmice Lige prvaka s madridskim Atleticom, klima u momčadi, blago rečeno, nije idealna.

Real ostavio posljedice

Statistika uoči dolaska raspucanih Simeoneovih “rojiblancosa” (5-1 pobjeda protiv Betisa) debelo favorizira Barcelonu, koja je pod Enriqueovim vodstvom dobila svih šest međusobnih dvoboja u posljednje dvije sezone. Okolnosti, međutim, idu na ruku Atleticu koji nadahnuće traži u utakmicama otprije dvije godine. Te 2014. na putu do lisabonskog finala Lige prvaka, Godin, Koke i društvo izbacili su Barcelonu u četvrtfinalu (1-1 i 1-0). - Poznavajući Barcelonu i katalonski način razmišljanja, poraz protiv Reala ostavit će posljedice i donijeti neke dvojbe. Liga je praktično osvojena, ali ne bih se kladio da će se trijumfalni niz protegnuti i na druga natjecanja. Sada se od Barçe očekuje prava reakcija - ocjenjuje Henry koji je u klubu igrao od 2007. do 2010. Zdravstveni bilteni u oba tabora kažu da nema bitnijih izostanaka, što bi trebalo značiti da ćemo vidjeti poznatu taktičku šprancu. Domaćin s MSN trojcem u napadu, s Rakitićem i Iniestom kao glavnim logističarima te Ter Stegenom na vratima tražit će posjed, suparnik koji ove sezone još nije izgubio na gostovanju u Ligi prvaka zadovoljit će se čučanjem u elastičnom bloku na 30 metara od gola i tražiti šansu u munjevitoj tranziciji preko Griezmanna i vjerojatno Torresa.

Druga mladost Jonasa

U drugom četvrtfinalnom sudaru večeri Pep Guardiola nakon preživljenog infarkta protiv Juventusa u prethodnoj rundi, sada krči stazu protiv papirnatog autsajdera, ali u stvarnosti moćnog sastava Benfice. Uz Wolfsburg lisabonski “orlovi” najugodnije su iznenađenje kampanje, trenutačno u seriji od osam uzastopnih pobjeda (uključujući i onu protiv Zenita u St. Peterburgu), s napadačem Jonasom u ulozi gol-mašine. Sa 32 godine Brazilac bi trebao pripadati krugu ocvalih igrača u potrazi za posljednjim pravim ugovorom, ali umjesto toga on je dosad zabio već 30 prvenstvenih golova (plus dva u Ligi prvaka) i predstavljat će ozbiljan test za pomalo neuvjerljivu bavarsku obranu s Kimmichom i Martinezom. Pored Jonasa, zvijezda u naletu je Sanches, 18-godišnjak za kojim su poludjeli na Old Traffordu i navodno su ga spremni platiti 40 milijuna eura. Guardioline planove da u završnoj godini ugovora klubu podari klempavi pehar pojačao je oporavljeni Ribery, strijelac gola protiv Eintrachta. - Nakon rehabilitacijskog maratona osjećam da sam važan. Vjerujem da Bayernu mogu još puno dati, ali zasad nema signala uprave da ćemo nastaviti suradnju nakon 2017. kada mi istječe ugovor - kaže Ribery.

Barcelona - Atletico Madrid

Barcelona: Ter Stegen - Alves, Pique, Mascherano, Alba - Rakitić, Busquets, Iniesta - Messi, Suarez, Neymar

Atletico: Oblak - Luis, Godin, Gimenez, Juanfran - Fernandez, Gabi, Saul, Koke - Griezmann, Torres

Bayern - Benfica

Bayern: Neuer - Lahm, Kimmich, Martinez, Alaba - Vidal, X. Alonso, Müller - Costa, Lewandowski, Ribery

Benfica: Ederson - Almeida, Linderlöf, Jardel, Eliseu - Samaris, Fejsa - Pizzi, Sanches, Gaitan - Jonas

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 12:05