OTKIO U AUTOBIOGRAFIJI

Eriksson tvrdi da je 2002. imao potpisani ugovor s Manchester Unitedom

Eriksson tvrdi da agent Pini Zahavi još uvijek u svom uredu čuva ugovor u kojem se navodi da će švedski trener preuzeti vođenje kluba s Old Trafforda

Švedski 65-godišnji nogometni stručnjak Sven-Göran Eriksson tvrdi da je 2002. godine imao potpisani ugovor prema kojem je trebao zamijeniti Alexa Fergusona na klupi Manchester Uniteda...

Eriksson je u to vrijeme obnašao dužnost izbornika engleske reprezentacije, a Ferguson je te godine planirao odlazak u mirovinu.

- Znao sam da bi to bilo vrlo nezgodno. Imao sam ugovor s Engleskim nogometnim savezom do 2006. godine za vođenje reprezentacije i svjestan sam da bi me svi žestoko kritizirali da sam raskinuo ugovor. No, dobio sam priliku voditi Manchester United. Ugovor je već bio potpisan i ja sam tada trebao postati novi menadžer Manchester Uniteda – napisao je Eriksson u svojoj autobiografiji.

Ipak, Alex Ferguson se predomislio, ostao je na klupi ''crvenih vragova'' sve do kraja prošle sezone, te je nakon te 2002. godine osvojio još šest titula prvaka u Premiershipu, između ostalih naslova.

Eriksson tvrdi da agent Pini Zahavi još uvijek u svom uredu čuva ugovor u kojem se navodi da će švedski trener preuzeti vođenje kluba s Old Trafforda. Umjesto toga, ostao je na klupi Engleske do 2006. godine. Nakon toga je odrađivao mnoge različite poslove, a od minulog ljeta je trener kineskog Guangzhoua.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:15