‘TRENER SVIH TRENERA’

Fenerbahçe i Vojvodina u ‘utrci’ za Ćiru

Bivši izbornik BiH u pismenoj ostavci objasnio je zašto odlazi s klupe, a u međuvremenu važe i ponude za novi posao
Sarajevo, 131009.U Sarajevskom hotelu Hercegovina, izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Ciro Blazevic, odrzao je press konferenciju uoci utakmice sa Spanjolskom na stadionu Bilino polje u Zenici. Foto: Dado Ruvic / CROPIX
 Dado Ruvic / CROPIX

ZAGREB - Ćiro Blažević, sada već bivši izbornik Bosne i Hercegovine, u pismenoj ostavci je naveo razloge zbog kojih odlazi iz Sarajeva, podvlačeći da je to jedan od najtežih emotivnih trenutaka u njegovoj karijeri.

“...u nekim novinskim člancima i TV emisijama, kao i u pismu Fanaticosa, rezultat nogometne reprezentacije je podcijenjen, a moj rad omalovažavan. To me demoraliziralo, izgubio sam entuzijazam i motiv za daljnje vođenje reprezentacije...”

‘Važni su igrači, a ne ja’

Ćiru je posebno zapekla nezainteresiranost vodstva nogometnog saveza da ga zadrži:

...nakon utakmice s Portugalom, sve do danas, predsjednik Čolaković nije našao za normalno da me kontaktira, a iz više izvora sam čuo da nemaju interesa za moj ostanak. To me posebno pogodilo i demoraliziralo...”

I na kraju pisma:

...teško je prijeći preko javno objavljenih izjava Zvjezdana Misimovića da se neće odazvati pozivu dok sam ja izbornik. Kažu da je prilikom jednog nesporazuma između vodstva Saveza i igrača upravo on spasio reprezentaciju. Nemam pravo uskratiti reprezentaciji jednog tako značajnog igrača. Ipak su igrači ti koji čine srce cjelokupnog sustava, a ne moja malenkost...”

Tako su se pismenim putem razveli Ćiro Blažević i nogometna reprezentacija BiH, tako je pukla jedna romansa i doba nogometnog romantizma u Ćirinom vilajetu. Na Baš čaršiji se već govori o “novom kralju”, no nije sigurno da će to biti Sergej Barbarez, koji ima potporu nekih medija, a kandidat je i Mehmed Baždarević, trener francuskog Grenoblea. A Ćiro?

Turci nude više od Kineza

Dok je kratio vrijeme sa starim prijateljima u Vila Tini na Bukovačkoj i raspravljao treba li otići u Šangaj ili ne, saznali smo da u džepu drži još dva kluba. Jedan je turski Fenerbahçe, koji bi čak i više platio nego Kinezi, a u subotu je došao poziv iz - Petrovaradina. Vojvodina bi željela angažirati Ćiru Blaževića i bila bi spremna platiti 500.000 eura za njegov dolazak u Novi Sad. Ćiro važe ponude...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:54