SPLIT PAO NA KANTRIDI

FOTO: ANASOV SHOW Matjaž Kek: 'Ovo mi je jedna od najdražih pobjeda na riječkoj klupi!

 Dabor Žunić / CROPIX

Kramarić je zabio dva gola, Brezovec u 55 minuta napravio više nego neki u pet utakmica, Krstanoviću je 15 minuta bilo dovoljno da postigne gol (istina iz 11-erca, vrataru Križancu, ali broji se), no konačnih 4:1 uglavnom je stvoreno u jednostavnoj razlici: Split ima i kvalitetne igrače i kvalitetnu momčad, ali nema - Anasa Sharbinija.

- Ovo mi je jedna od najdražih pobjeda otkad sam Rijekin trener, jer je izborena nakon dva dana bez treninga i uz fantastičnu borbenost, pravo zajedništvo i pravi karakter - govorio je Matjaž Kek.

Anas sjajan, Brezovec i Kramarić vrlo blizu te razine...

- Neću o pojedincima. Svi su napravili ono što je trebalo. I oni koji su počeli i oni koji su ušli s klupe pa donijeli dodatni impuls. Igra nije mogla biti vrhunska po ovako teškoj podlozi, no ovo je čista, zaslužena pobjeda 14-orice igrača koji su se, što su bili umorniji, više borili jedan za drugoga. Zadovoljan sam svakim od njih. Jugović se nije ozlijedio nego je jednostavno fizički "puknuo". Dobro će nam doći šest dana bez utakmice - rekao je Rijekin trener.

Ivan Matić je glavni uzrok što je na Kantridi dobio četiri gola vidio u - jurnjavi njegovih igrača nakon smanjenja Rijekina vodstva na 2:1.

- Dobro smo otvorili utakmicu, imali kontrolu i prilike, a gol za 1:0 primili poslije jedne promijenjene sudačke odluke. Potom u nastavku odmah primimo drugi, na svu sreću još brže smanjimo na 1:2 i onda... Jurnjava po izjednačenje. Time nijedan trener ne može biti zadovoljan i tim smo ponašanjem vodu okrenuli na riječki mlin - zaključio je Matić.

Ima i u tome istine, ali temelj jučerašnje priče je - Sharbini. S dvojicom raspoloženih suigrača i klasom više u odnosu na sve ostale koji su istrčali na Kantridu, Anas je treću utakmicu zaredom pokazao da se može vratiti u ulogu koju je već imao. Najbolji igrač Prve HNL!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:13