NAVIJAČI VS. MAMIĆ

FOTO Bad Blue Boysi podnijeli kaznenu prijavu protiv čelnika Dinama: Vrijeme je da se stvari pomaknu s mjesta

Novi je to čin u aferi 'stolice', na koju Boysi već neko vrijeme upozoravaju
 Bruno Konjević/ CROPIX

Bad Blue Boysi, na čelu s Danijelom Hrnjakom, predali su danas DORH-u kaznenu prijavu protiv čelnika GNK Dinama, zbog osnovane sumnje u malverzacije u poslovanju kluba.

Novi je to čin u aferi 'stolice', na koju Boysi već neko vrijeme upozoravaju , a kaznena prijava, prema riječima navijača obuhvaća cijelokupno vodstvo Dinama, od Mirka Barišića i Zdravka Mamića do Damira Vrbanovića, direktora nabave Dražena Miličevića, te oca Miljenka Sakomana, koji obnaša dužnost direktora stadiona.

"Ovim činom želimo podržati tijela pravne države da i na ovaj način napokon istraže neka od višegodišnjih i nekažnjenih kršenja različitih zakona ove zemlje od strane rukovodstva NK Dinamo", istaknuo je Hrnjak koji je predvodio Boyse i pri upadu na press konferenciju Zdravka Mamića prije neki dan. Tada su pale i međusobne prijetnje; Mamić je Hrnjaku rekao da će ga 'prebiti kao mačku kada ne bude u Dinamu', a on je odgovorio Mamiću da će na koljenima napustiti klub. Zbog tih izjava Hrnjak će danas u Petrovu na obavijesni razgovor, po Mamićevoj prijavi.

"Još uvijek Dinamo nije objavio koliko su koštali radovi na stadionu. Kakvih deset milijuna eura!? Nisu objavili ni fakture nabave stolica, za koje tvrde da su kupljene direktno od prodavača, što je laž. Sve je išlo preko Miličevićeve firme Duo-gastronomija", ističu Boysi.

Boysi su najavili nove akcije protiv Mamića, ali i veliki zajednički prosvjed svih hrvatskih navijačkih skupina protiv Rusanove.

"Vidimo da su USKOK i DORH konačno dobili odriješene ruke da riješe probleme, očekujemo da bi se stvari mogle pomaknuti s mjesta. Često nas optužuju da imamo političku podršku SDP-a i Josipa Kregara, ali to su gluposti. Mi sve radimo zbog Dinama. A što se tiče izjava Željka Jovanovića, budućeg ministra sporta koji kaže da je Mamić bahati licemjer, nadamo se da će riječi sprovesti u djela i isušiti močvaru", rekao nam je Hrnjak kojem su građani dok je šetao Cvjetnim trgom prilazili kako bi mu stisnuli ruku i čestitali na akciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 10:53