POSJETILI VARAŽDINCE

FOTO Mamić: Budući vrh HNS-a će pomoći Varaždinu se se vrati na stare staze slave!

'Naša želja je da Varaždin nastavi natjecanje u 3. HN,L ali to nije na HNS-u nego na gradu i lokalnoj zajednici. Postoji mogućnost fuzije s nekim sadašnjim trećeligašem'
 Željko Hajdinjak/CROPIX

Nogometni klub Varaždin mora opstati i novo vodstvo Hrvatskog nogometnog saveza učinit će sve da pomogne klubu da se osovi na noge i vrati na stare staze slave - poruka je koju je nakon sastanka budućeg čelništva HNS-a sa varaždinskim gradonačelnikom Goranom Habušem odaslao Zdravko Mamić, čije poruke u hrvatskom nogometu ipak imaju znatno veću težinu od funkcije koju predstavlja, a to je član Izvršnog odbora HNS-a.

Na sastanak sa varaždinskim gradonačelnikom u Gradsku vijećnicu osim Mamića stiglo je i buduće vodstvo HNS-a na čelu sa budućim predsjednikom Davorom Šukerom i budućim izvršnim predsjednikom Damirom Vrbanovićem. Sastanak je kasnio gotovo sat vremena budući da su Mamić, Šuker i društvo u kojem su bili i trener Dinama Ante Čačić, sportski direktor Zoran Mamić i glasnogovornik Ado Kožul, prvo morali posjetiti jednog od najpoznatijih varaždinskih nogometnih trenera i bivšeg trenera Dinama Branka Ivankovića u njegovom sportskom centru u varaždinskom kvartu Banfica. Dok je varaždinski gradonačelnik s nestrpljenjem isčekivao visoku delegaciju u Gradskoj vijećnici, veselo društvo je u Ivankovićevom sportskom centru mirno ispijalo popodnevnu kavicu.

Nakon tog neobaveznog dijela programa, utjecajni su se gosti napokon uputili u Gradsku vijećnicu gdje su sa gradonačelnikom Goranom Habušem razgovarali kako pomoći posrnulom varaždinskom nogometnom klubu koji je do nedavno bio prvoligaš ali je zbog velikih financijskih problema izbačen iz Prve lige.

Glavna tema razgovora bila je kako spasiti od propadanju varaždinsku školu nogometa koja je jedna od najboljih u Hrvatskoj, a kojoj također prijeti potpuni raspad.

- HNS mora pronaći način da omogući školi nogometa nastavak natjecanja u juniorskoj i kadetskoj Prvoj ligi. Škola nogometa NK Varaždina imat će maksimalnu podršku, i moju osobno i GNK Dinama i Hrvatskog nogometnog saveza - obećao je Mamić. Od varaždinske škole nogometa, koja je u proteklih 20 godina proizvela cijeli niz odličnih prvoligaških igrača te nekoliko reprezentativaca, i Dinamo bi sigurno mogao imati koristi.

Kako se namjerava postići da se školi nogometa Varaždina omogući nastup u 1. HNL za juniore i kadete otkrio je gradonačelnik Goran Habuš koji je istaknuo da mu je novo vodstvo HNS-a obećalo da će se ići u promjene pravilnika kako bi se to omogućilo.

Što se pak tiče seniorskog pogona NK Varaždina, sudionici sastanka su se složili da je jedino rješenje stečaj s likvidacijom i novo zidanje temelja varaždinskog nogometnog prvoligaša.

- Naša želja je da Varaždin nastavi natjecanje u 3. HN,L ali to nije na HNS-u nego na gradu i lokalnoj zajednici. Postoji mogućnost fuzije s nekim sadašnjim trećeligašem kako bi se Varaždinu omogućio nastup u 3. HNL sljedeće sezone, ali to moraju odraditi sam klub i grad - poručio je Mamić.

- Siguran sam da Varaždin ima budućnost. Ako sve bude išlo prema planu siguran sam da se klub kroz nekoliko godina, postavljen na zdrave temelje i bez financijskih dubioza, može vratiti u 1. HNL i ponovno igrati važnu ulogu u hrvatskom nogometu. Svi sudionici sastanka zakleli su da će napraviti sve što je moguće da to stvarno i bude tako - zaključio je za kraj Mamić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 18:24