KUP HRVATSKE

FOTO Povratak otpisanih - za Dinamo zabijali Ademi, Morales i Sylvestr, a Zahora spasio Osječane

 Damir Krajac / CROPIX

HAŠK - DINAMO 0-4 (Ademi 7, Krstanović 34, Morales 41, Sylvestr 53)

Dinamo se bez većih problema plasirao u četvrtfinale Kupa Hrvatske. Na igralištu u Peščenici, pred oko 1000 gledatelja, Modri su pobijedili domaći HAŠK s 4-0. Osim činjenice da se bez neke dramatike plasirao među osam najboljih, trenera Dinama Krunu Jurčića može veseliti činjenica da je odmorio većinu prvotimaca. Isto tako, Jurčić može biti presretan da su se u strijelce upisali već pomalo zaboravljeni Ademi, Morales i Sylvestr.

HAŠK (4-4-2): Sakač - Vukadin, El-Saleh, Tolić, Dušak - Cetina, Horvat, Baković, Barišić - Dujmović, Lepinjica; Trener: Hrvoje Braović.

Dinamo (4-4-2):Kelava - Vrsaljko, Tonel, Cufre, Ibanez - Ademi, Kovačić, Tomečak, Šitum - Krstanović, Kramarić. Trener: Krunoslav Jurčić.

OSIJEK - RADNIK 2-1 (Ljubojević 4, Zahora 78 / Mihaljević 52)

Malo je trebalo prvoligašu da načne mrežu drugoligaša iz Sesveta. U mlakom početku igre koji je ipak donio opkoljenost gostiju u njihovom kaznenom prostoru već u 4. minuti im se i lopta zakoprcala iza leđa vratara Karatovića. Pokušaj ubačaja Miličevića s desne strane netko je skrenuo u korner. S desne ga je strane izveo Marko Babić, a onda se lopta prošetala i odbijala od nogu tko zna koga sve da bi na kraju došla do Ljubojevića koji je s dva metra nogom ubacio u mrežu.

Kup je bio u pitanju i u njemu je najbitnije doći do pobjede, proći u iduće kolo. Iz tog kuta gledano Bijelo-plavima se nije imalo što zamjeriti. Makar, njihova igra, ritam i tempo nisu bili na razini koja je zadovoljavala njihove probirljive simpatizere već i te kako deprimirane njihovim neuspjesima u posljednjim prvenstvenim nastupima u Gradskom vrtu. Kao da je igračima trenera Vlade Bilića samopouzdanje na najnižoj mogućoj razini, jer pred sobom su imali protivnika protiv kojeg su se mogli i morali naigrati. Pokazati u svakom slučaju puno više od onog što su pokazali. Ni nakon poluvremena se nisu prenuli. Čak što više zaigrali još slabije, pa je Radnik poravnao. Napad gostiju i udarac Ljubičića s visine kaznenog prostora vratar Kardum je kratko odbio, ali samo do natrčalog Mihaljevića koji je iz blizine poslao loptu u mrežu.

Uslijedila je reakcija s klupe Osijeka. Bilić je uveo dvojicu svježih napadača, Zahoru i Prijića. Tek je neznatno domaćin postao agresivniji, ali i dalje bezidejan i neopasan. Izvukao se iz neugode novim vodstvom u 78. minuti. Ljubojević se dobro snašao u protivničkom kaznenom prostoru pa iskosa s desne strane loptu prebacio na suprotnu gdje je skočio Zahora i glavom je s pet metara poslao u mrežu.

Osijek (4-3-2-1): Kardum - Ibriks, Smoje, Gavrić, Vrgoč - Šorša, Kvržić, Lukačević - Miličević, Babić - Ljubojević. Trener: Vlado Bilić.

Radnik (4-4-2): Karatović - Gorupec, Cerovec, Mrzljak, Čalušić - Ljubičić, Jurjević, Babić, Pranjić - Bešlić, Mihaljević Trener: Dinko Jeličić.

RIJEKA - INTER (1-0)

Rijeka (4-1-4-1): Lisjak - Švrljuga, Datković, Čagalj, Tadejević - Kreilach - Salčinović, Dedić, Križman, Gutierrez - Mance. Trener: Ivo Ištuk.

Inter (4-2-3-1): Santini - Jančetić, Herceg, Gulić, Kramarić - Vujcic, Todorčev - Yankep, Šćrbec, Oršić - Abilaliaj. Trener: Ilija Lončarević.

VARAŽDIN - ISTRA 1961 (0-0) (0-1 nakon produžetaka)

Varaždin (4-3-3): Dreven – Conjar, Jhonnes, Lončar, Šimek – Golubar, Golik, Grgec – Vugrinec, Sačer, Glavina. Trener: Branko Janžek.

Istra 1961 (4-3-3): Mance - Sušić, Karabatić, Prahić, Špičić - Grbić, Jerković, Prelčec - Jazvić, Mijaljević, Roce. Trener: Igor Pamić.

ZAGREB - SPLIT (2-1)

Zagreb (4-1-4-1): Herceg - Pelaić, Pavlović, Lapić, Štiglec - Maleš - Abdurahimi, Štrok, Šovšić, Dedić - Nikšić. Trener: Gordan Ciprić.

Split (4-2-3-1): Vuković - Marčić, Galović, Vidić, Franić - Erceg, Šimić – Obilinović, Tešija, Čop - Golubović. Trener: Tonći Bašić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 10:45