UTAKMICA GODINE

FOTO: 'REZULTAT? NEKA BUDE ŠTO VIŠE PREMA NULA' Jurčić očekuje spektakularnu atmosferu

 Damir Krajac / CROPIX

- Idemo zacrtanim putem. Imamo tortu a sada slijedi šlag - slikovito je Kruno Jurčić najavio utakmicu s prvakom Austrije, a koja otvara vrata Lige prvaka, desetak milijuna eura vrijedne nagrade i tri velike europske utakmice u Maksimiru. Trener Dinama pohvalio se atmosferom u svlačionici koja je osnovni preduvjet uspjeha.

- Moji dečki su radili teško, ali dobro. I sada im se otvorila prilika da naplate taj rad. što se mene tiče ovo su utakmice koje ne zahtjevaju tešku pripremu kao što je to slučaj za HNL. Od mene se očekuje da stišam emocije - tvrdi Jurčić koji se pohvalio kako su svi igrači zdravi osim Bakary Sarea koji jedini nije na dispoziciji. Austrijance Jurčić resepktira do makismuma. Izdvojio je Grunwalda kao igrača koji je mozak ekipe, pohvalio je disciplinu i čvrstoću u igri ali i pozvao navijače da odnesu Dinamo do pobjede.

- Uvjeren sam u fenomenalnu atmosferu koja će podići igrače. Od početka sezone imamo taj klik s tribinama koje cijene dobar potez i akciju - nada se trener Dinama.

Osnovno pitanje s kojim se susreće prije utakmice je fizičko stanje Sammira. Jasno je kako Filho nije spreman za cijelu utakmicu, ali minutažu će dobiti.

- Vjerovatno će kasnije ući u igru.

Što se rezultata tiče, Jurčić je kratko kazao:

- Neka bude što više prema nula.

Na bolove se nakon Lokomotive žalio i Josip Šimunić. Međutim, on je neupitan za susret s Bečanima.

- Boli me, ali ja mogu igrati i s bolovima. Nije problem - rekao je kapetan Dinama koji je iskoristio priliku i pozvao navijače na Maksimir.

- Neka dođu i bodre nas bez uvreda. Znam da je klub imao problema s dijelom navijača ali apeliram da se ti sukobi stave postrani i da nas tribine odnesu do pobjede. Dinamo je uvijek bio veliki klub i mjesto mu je u Ligi prvaka. Ponavljam, poštujem svačije mišljenje, ali htio bih da momčad ima podršku. Da sve bude kako Bog zapovjeda - poručio je Josip Šimunić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 22:36