RIJEČ KAPETANA

'IDEMO PUNIM GASOM, SAMO TAKO MOŽEMO DO LIGE PRVAKA' Joe Šimunić moli navijače za podršku

Jedan fascinantan statistički podatak trebao bi donijeti dodatan mir Kruni Jurčiću uoči današnje utakmice.

Naime, otkad je u Dinamu, Joe Šimunić odigrao je osam utakmica u kvalifikacijama za Ligu prvaka i svih osam puta Dinamo je slavio. Štoviše, samo je jednom, od Maribora, primio gol, a i to je bio autogol Milana Badelja. Dakle, suparnici u pretkolima još nisu zabili gol Dinamu sa Šimunićem ispred vratara. Naravno, ta informacija dobiva na važnosti ako se zna da će Joe biti u sastavu, da ozljeda lista ipak nije preozbiljna.

- Bit će u redu. Boli me, ali navikao sam igrati s bolovima. To me sigurno neće sputati - rekao je Šimunić, koji je još jednom najavio da se on i njegovi suigrači neće štedjeti.

- Podcjenjivanje? Ma kakvo podcjenjivanje, pa Austria je prvak zemlje koja ima vrlo dobru ligu, sigurno ne dolazi ovdje izgubiti. Mi imamo jednu novu momčad, koja je još u stvaranju, trebaju nam tjedni i mjeseci da se potpuno uigramo i nemamo pravo nikoga podcijeniti. Očekivanja su nam velika, zna se da nam je Liga prvaka glavni cilj i mi ćemo ga izboriti. Idemo "full gasom", nema opuštanja, samo tako možemo do Lige prvaka - kazao je Šimunić.

Kao kapetan također je pozvao navijače na podršku igračima i klubu.

- Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali znam da ljudi ovdje vole Dinamo i da bi nas htjeli gledati u Ligi prvaka. Dvije godine sam tu i znam koliko je ovo velik klub, siguran sam da će navijači biti uz nas i nositi nas prema Ligi prvaka te da će na tribinama sve biti u redu - uvjeren je kapetan Šimunić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 07:03