DERBI KOLA

FOTO: RIJEKA - SPLIT 4-1 Sjajna utakmica u blatu Kantride, Anas Sharbini uništio Splićane!

U utakmici 24. kola Prve HNL Rijeka je na Kantridi svladala Split sa 4-1 (1-0)

Šteta zbog kiše koja je krenula u žestoki napad sat vremena prije utakmice i stala tek kojih petnaestak minuta prije početka pa je time tribinama Kantride uzela tisuću-dvije gledatelja. Šteta jer - imalo se što vidjeti.

Rijeka je i bez Benka i Tomečaka te s Močinićem, koji tek traži formu, bila momčad s ravnotežom i jasnim identitetom. Split pak na Kantridi nije izgubio od 2011, a nikada na Kantridu nije došao zavući se u bunker. Za sadržajnu, a ne jednosmjernu utakmicu potrebne su dvije prave momčadi. Split se Rijeci opet predstavio upravo takav. Hrabra i dobra momčad.

U prvome je poluvremenu, uz logičnu izraženiju poduzetnost domaćina, sva razlika u Rijekinu korist bila personificirana u jednome imenu. Anas Sharbini. Još daleko od idealne forme, ali i takav razinu iznad suigrača i suparnika. Gol koji je uz Zagorčevu pomoć zabio u 26. minuti bio je "samo" konkretni dodatak ionako odličnom učinku bijele "desetke". Nakon pet minuta je Malešu odložio loptu za opasan udarac sa 25 metara, u 8. minuti je šansu namjestio Kramariću, a u 26. sâm natrčao na loptu odbijenu od Križanca pa je sa 25 metara gromovito desnicom poslao Zagorcu "kroz trbuh" u Splitovu mrežu. Crveni su svoju najbolju prigodu propustili u 16., Bilićev slobodnjak sa 23 metra Vargić je odbio do Kvesića, koji sâm sa 10 metara puca preko gola. Na odmor se otišlo sa zasluženih Rijekinih 1:0, jer Rijeka ima ono što Split nema, Anasa Sharbinija.

Nastavak je počeo... Dvama golovima u dvije minute. Najprije u 49. Brezovec fenomenalno gura loptu Kramariću, koji je sâm na 10 metara pred Zagorcem, ali vratar Splita brani. No lopta dolazi do Sharbinija i slijedi nova vrhunska asistencija, opet Kramariću, ali ovaj put na glavu i posve neometani napadač na kraju uspijeva zabiti - 2:0 za Rijeku. Već minutu kasnije Split smanjuje. Vojnovićev slobodnjak s lijeve strane glavom je dočekao Roce (nedopustivo sam na petercu) pa loptu glavom lagano proslijedio u Vargićev donji lijevi kut - 2:1! Nakon toga Sharbini i Kramarić (na Sharbinijevu asistenciju) promašuju zicere u 63. i 67. minuti, a Marić propušta dosuditi čisti 11-erac za Rijeku u 76. (Križanac rukom na Sharbinijev "sombrero"). Veliki plus Rijeci donio je ulazak Brezovca, koji u 77. šalje sjajnu loptu Sharbiniju, čiji šut Zagorac brani, ali odbijanac kupi Kramarić i s dva metra pogađa za 3:1.

Pet minuta prije kraja - poker. Opet sjajna Brezovčeva lopta na majstora Anasa, kojeg Zagorac ruši i dobiva crveni karton. Zbog tri već izvršene Splitove izmjene na gol staje Križanac, kojem Krstanović lako zabija sa 11 metara (uz okrenuta leđa Armade, koja se ne želi pomiriti s korisnim napadačem).

Na kraju, uvjerljivih 4:1 u režiji izvrsnoga Anasa Sharbinija i uz golgeterski probuđenog Kramarića. Dobar nogomet, bravo i za Rijeku i za Split!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 22:58